Coloradon ampuja yrittää välttää kuolemantuomion

Oikeudenkäynti voi saada nopean lopun, jos osapuolet pääsevät asiasta sopuun. Miestä syytetään 12 ihmisen ampumisesta coloradolaisessa elokuvateatterissa.

Coloradolaisessa elokuvateatterissa viime kesänä 12 ihmistä surmannut mies voi myöntää syyllisyytensä välttääkseen kuolemantuomion, syytetyn asianajajat kertovat. Syyttäjät eivät vielä ole vastanneet tarjoukseen. Heidän odotetaan neuvottelevan ensin ampumisesta selvinneiden ja uhrien omaisten kanssa.

25-vuotiaan epäillyn on määrä saapua oikeuteen ensi maanantaina. Tuolloin syyttäjien odotetaan kertovan vaativatko he miehelle kuolemantuomiota. Puolustusasianajajat tavoittelevat elinkautista tuomiota. Jos syyttäjät ja puolustusasianajajat pääsevät yhteisymmärrykseen, käsittely voidaan saada maanantaina päätökseen.

Miestä syytetään viime heinäkuussa tehdystä elokuvateatteri-iskusta, jossa kuoli 12 ihmistä. Silminnäkijöiden mukaan mies heitti savupommeja ja alkoi sitten ampua elokuvateatterissa, jossa oli käynnissä uusimman Batman-elokuvan Yön ritarin paluun ensi-ilta.

Coloradossa on tällä hetkellä kolme kuolemantuomion täyttämistä odottavaa tuomittua. Ketään ei ole teloitettu osavaltiossa sitten vuoden 1979.