1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomen suurimman festaripuiston suunnittelu etenee

Jopa satatuhatta ihmistä vetävän Kantolan tapahtumapuiston suunnitelmat etenevät Hämeenlinnassa. Tapahtumapuiston ympäristölupa on vielä käsittelyssä, mutta se ei estä alueen suunnittelua. Yksi iso ratkaistava asia on parkkialueet. Konserttijärjestäjä Live Nationin lisäksi mukaan toivotaan myös muita toimijoita.

Kotimaan uutiset
Havainnekuva Tapahtumapuistosta.
Kantolan Tapahtumapuisto - Kantola Event Park

Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuisto odottaa ympäristölupaa Ely-keskukselta. Tästä huolimatta tapahtumapuiston suunnitelmia on viety eteenpäin, kertoo Hämeenlinnan kaupungi tilaajajohtaja Päivi Saloranta.

Esimerkiksi alueen infra on pohdinnassa. Tapahtumia palvelevia parkkialueita kartoitetaan myös eri puolilta kaupunkia. Parkkialuetta on katsottu esimerkiksi moottoritien länsipuolelta teollisuusalue Moreenista.

- Parkkipaikat pitää olla sellaisessa paikkassa, jonne pääsee helposti autolla isoilta teiltä ja sieltä pitää myös päästä jouhevasti tapahtumapuistoon bussikyydein, tuumii Päivi Saloranta.

Itse festarialue sijaitsee moottorietien itäpuolella.

Esiintymislavan paikasta on myös tehty periaatelinjaukset. - Isot konsertit vaativat paljon tavaraa, joten rekkaliikennettäkin pitää miettiä tarkkaan. Täytyykö esimerkiksi tiestöön tehdä pohjavahvistuksia, etteivät rekat esimerkiksi juutu sateella mutaliejuun.

Rokki jytää kesällä 2014?

Tälle vuodelle tapahtumapuiston rakentamiseen on varattu 200 000 euroa. Ympäristöluvan vaatimuksista riippuu, mitä rahalla saadaan lopulta aikaiseksi, sanoo Saloranta.

- Iso rahahan se ei ole jos joudutaan tekemään isoja töitä. Tapahtumapuiston suunnittelu etenee koko ajan, joskin vaiheessa se on. Tässä on niin monta asiaa mitä pitää miettiä ja ottaa huomioon.

Rambol Finland Oy:n viime vuonna tekemän alueen maaperäselvityksen mukaan maaperän pilaatuneisuus rajoittuu pääosin pintakerrokseen. Riittävä toimenpide on peittää pilaantunut kerros puhtaalla vähintään puolen metrin korkuisella maa-aineskerroksella tai tiiviillä pinnoitteella.

Toiveissa on, että kesällä 2014 Kantolassa voitaisiin järjestää jo tapahtumia.

Kantolanniemeen suunnitellaan kymmeniä tuhansia, jopa satatuhatta ihmistä vetävää tapahtumapuistoa. Live Nation ja Hämeenlinnan kaupunki ovat hieroneet viiden vuoden sopimusta konserteista Kantolan alueelle. - Muidenkin toimijoiden kanssa keskusteluja on käyty, sanoo Päivi Saloranta.

Lue seuraavaksi