Michelin-kokin opeilla loihdit pashan muutamassa minuutissa

Ravintoloitsija ja keittiömestari Jouni Toivanen näytti Nicklakselle ja Juhalle miten pääsiäispasha lohditaan muuatamassa minuutissa. Lisäksi Toivanen kävi läpi yleisimmät virheet, jotka karitsan valmistuksessa voi tehdä. Karitsaa paistetaan usein liian kuumassa lämpötilassa.

Aamu-tv
Jouni Toivanen
Jouni ToivanenYle

Jouni Toivasen pasha-resepti

100 g voita

80 g tomusokeria

400 g rahkaa

1,5 dl kuohukermaa

2 kpl vaniljatangon sisus

0,5 sitruunan kuori raastettuna

2 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna

2 rkl korintteja turvotettuna

2 rkl mantelilastuja rouhittuna

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kermaviili, vanilja, korintit ja sitruunankuori. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja nostele rahkaseokseen. Laita seos valumaan harsoliinaan siivilään tai pashamuottiin yön yli. Pyörittele valmis pasha pistaasissa ja mantelissa.