Metsän tarina upottaa jo Titanicin

Viime joulukuussa ensi-iltansa saanut luontodokumentti Metsän tarinaa on esitetty Lappeenrannan elokuvateatterissa jo 13 viikkoa. Yhtä kauan on ollut esityksessä vain Titanic-elokuva vuonna 1997.

elokuvat
Kuva elokuvasta Metsän tarina
Kuva elokuvasta Metsän tarinaMRP Matila Röhr Productions

Metsän tarina -luontodokumentti sai ensi-iltansa 28.12.2012. Jo alusta lähtien elokuvan suosio yllätti kaikki, koska dokumenttielokuvat harvoin yltävät kovin suuriin katsojamääriin. Suomen elokuvasäätiön katsojatilaston mukaan Metsän tarina -elokuvalla on 25.3.2013 mennessä ollut 61 117 katsojaa.

- Ei varmasti villeimmissä arvauksissakaan olisi kukaan uskonut, että Metsän tarina vetää näin hyvin, sanoo toimitusjohtaja Merja Luotola-Maarnela lappeenrantalaisesta Elokuva Luotola oy:stä.

Metsän tarinalla alkoi 14. esitysviikko

Lappeenrannassa Metsän tarina on vetänyt erityisen hyvin katsojia. Pitkänäperjantaina alkoi elokuvan 14. esitysviikko.

- Katsojaluvuissa ei vielä päästä ennätykseen, mutta esitysviikoissa mitattuna ennätys on lähellä, kertoo Luotola-Maarnela.

Maarnela-Luotola muistelee, että vuonna 1997 Titanic-elokuva pyöri 13 - 14 viikkoa.

Metsän tarina -elokuvan on Lappeenrannassa nähnyt noin 9 000 katsojaa. Katsojia on viime aikoina ollut joka esityksessä liki sata ja sillä määrällä elokuvaa kannattaa Luotola-Maarnelan mukaan edelleen näyttää.

- Vaikka koko loppuvuosi näytetään, jos vain katsojia riittää.

Osa on käynyt katsomassa elokuvan useampaan kertaan

Viime vuoden katsotuin elokuva Lappeenrannassa oli uusin James Bond -elokuva. Sen katsoi noin 10 000 ihmistä.

- Meillä on ihan hyvät mahdollisuudet lyödä Bond, toteaa Merja Luotola-Maarnela Elokuva Luotola oy:stä.

Kassoilla on havaittu, että osa katsojista on tullut katsomaan elokuvaa uudestaan ja uudestaan. Siinäkin mielessä Metsän tarina -elokuvalla on yhteisiä piirteitä Titanic-elokuvaan, jota monet hurjimmat kävivät katsomassa kymmeniä kertoja.

Metsän tarina -elokuvan suosiota Lappeenrannassa selittää osaltaan se, että elokuva on osittain kuvattu Etelä-Karjalassa. Kuvaajina olivat parikkalalainen Hannu Siitonen ja rautjärveläinen Mikko Pöllänen. Elokuvan ovat ohjanneet Ville Suhonen ja Kim Saarniluoto.