Suikkanen: "Nyt ruvetaan tekemään hulluna hommia"

Kai Suikkanen palaa TPS:n valmentajaksi. Pestistä innoissaan olevan Suikkasen mukaan tavoitteena on tehdä TPS:stä kilpailukykyinen joukkue ja nostaa se playoffeihin.

urheilu
Kai Suikkanen ja Miika Elomo.
Väistyvä TPS-luotsi Kai Suikkanen (vas) ja uusi vastuuvalmentaja Miika Elomo / ArkistokuvaJoona Haarala / Yle

TPS on vahvistanut Kai Suikkasen sekä Riku-Petteri Lehtosen palaavan TPS:n valmennustiimiin kolmen vuoden sopimuksilla. Valmennuksessa jatkaa myös viime kaudella tiimiin liittynyt Miika Elomo.

- TPS:stä organisaationa ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Moni on kysynyt, että miksi Turkuun, että mitä siellä on muka enää voitettavaa, kun on kerran jo onnistuttu. Olen vastannut, että siksi, koska haluan. Ei siinä tarvitse muiden mielipiteitä kuunnella, Suikkanen kertoo.

TPS voitti Suikkasen valmennuksen johdolla SM-liigakultaa kaudella 2009-2010. Suikkanen kuitenkin muistuttaa, ettei yksi mies joukkueessa tee yksinään ihmeitä. Tavoitteena on rakentaa isolla sydämellä pelaava joukkue ja viedä se takaisin playoffeihin ensi kaudella.

- Viimeksi menestyttiin, mutta turha sitä minun kontolleni on laittaa. Ei tänne Jeesus ole laskeutunut maan päälle. Koko pelaaja- ja valmennustiimi sekä organisaatio rakensivat menestyksen yhdessä. Nyt ruvetaan tekemään hulluna hommia. Ei tähän aikaan vuodesta pidä lomailla, Suikkanen sanoo.

Harjoitusjäille heinäkuussa

TPS:n pelaajilla on edessään ainakin juhannuksen tienoille kestävä pitkä peruskuntokausi. Varsinainen treenaaminen jäällä starttaa heinäkuussa. Junioreiden peluuttamiseen Suikkanen ei vielä tässä vaiheessa ota selkeää kantaa.

Viimeksi menestyttiin, mutta turha sitä minun kontolleni on laittaa. Ei tänne Jeesus ole laskeutunut maan päälle.

- Hyviä poikia kaikki, ja varmasti kovia tulevia pelimiehiä. Kuitenkin kun astuu juniorimaailmasta edustusmaailmaan, se on kilpaurheilua. Heidän on lunastettava paikkansa ja näytettävä, että pystyvät pelaamaan sitä roolia. Vain sillä voi saada pelipaikkoja. Ei sen perusteella, mikä syntymävuosi henkkareissa lukee.

- Se on aivan sama missä on syntynyt tai minä vuonna, kun valmentajat kuitenkin laittavat omasta mielestään 20 parasta miestä jäälle, Suikkanen sanoo.

Suikkanen ei halua jäädä pohtimaan, mikä TPS:n pelaamisessa viime kaudella onnistui tai meni vikaan.

- En ole kiinnostunut siitä, mitä viime vuonna tehtiin. Minulla on ihan oma ajatusmaailma, miten kiekkoa pelataan, enkä ole sitä vuosien varrella muuttanut. Aina toki tulee lisää mausteita riippuen koostumuksesta, mutta lähes samalla sabluunalla pystytään viemään homma pitkälle eteenpäin.

Elävä arkisto: "Ei voi kahden metrin syötöt mennä v**** kolme metriä ohi!"