1. yle.fi
  2. Uutiset

Haglund YK:hon keskustelemaan rauhanturvaamisesta

Keskustelut keskittyvät todennäköisesti erityisesti Lähi-idän ja Syyrian tilanteisiin ja niiden vaikutuksiin YK-rauhanturvaajiin.

politiikka

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) tapaa tänään torstaina YK:n johtoa New Yorkissa. Haglund tapaa pääsihteeri Ban Ki-moonin ja YK:n rauhanturvatoiminnasta vastaavan apulaispääsihteerin Hervé Ladsous'n.

Lähi-idän ja erityisesti Syyrian heikentyneen turvallisuustilanteen ennakoidaan hallitsevan keskusteluja. Syyrian konflikti on lisännyt alueella toimivien rauhanturvaajien riskejä, sillä rauhanturvaajat ovat kohdanneet useita läheltä piti -tilanteita.

Alueella toimiva Untso-operaatio on YK:n vanhin rauhanturvaoperaatio. Untso välittää sotilastarkkailijoita muun muassa Libanoniin ja kiistellyille Golanin kukkuloille, jossa tarkkailijat valvovat tulitauko ja aselepolinjaa. Noin kymmenkunta suomalaista tarkkailijaa on mukana Untso-operaatiossa.

Puolustusministeriön viestintäjohtajan Jyrki Iivosen mukaan Haglund keskustelee New Yorkissa todennäköisesti myös Malin ja Afganistanin tilanteista.

Lue seuraavaksi