1. yle.fi
  2. Uutiset

Musikaalikuningas Andrew Lloyd Webber työstää uutta materiaalia

Yli 40 vuotta menestysmusikaaleja tehtailleen brittisäveltäjän Andrew Lloyd Webberin odotettu uusi musikaali nähdään Lontoossa ensi vuonna.

kulttuuri
Andrew Lloyd Webber
Andrew Lloyd Webber Daniel Deme / EPA

Lloyd Webberin sävelet ovat kaikuneet jo liki 40 vuotta niin Lontoon West Endin ja New Yorkin Broadwayn näyttämöillä. Lloyd Webberin melodisten musikaalien balladit ovat yksi toisensa jälkeen nousseet myös radiolistojen kärkeen.

- Nykyään musikaalimelodiat eivät helpolla nouse hittilistoille, tuumaa The Telegaph lehden haastattelema Lloyd Webber tämän päivän musikaaleista.

Tänä päivänä musikaaleista tehdään komedioita.

Andrew Lloyd Webber

- Minusta musikaalissa on kyse nimenomaan lauluista, mutta moni muu tuntuu olevan eri mieltä.

- Tänä päivänä musikaaleista halutaan tehdä komedioita, kuten_ Hairspray tai _The__Book of Mormon. Niistä on vaikea nostaa esiin melodista materiaalia vanhaan malliin, toteaa Lloyd Webber lehden haastattelussa.

Uuden musikaalin päähenkilö on osteopaatti

Pitkään selkävaivoista kärsinyt ja eturauhassyövästä toipunut säveltäjä elää uutta kukoistuskauttaan. Lloyd Webber säveltää musikaalia Britanniassa 1960-luvulla kohua herättäneestä Profumo-skandaalista ja sen keskiössä olleesta Stephen Wardista.

Ward oli monien tuon ajan julkkisten ja poliitikkojen luottohoitaja, osteopaatti, jonka puoleen käännyttiin paitsi selkävaivoissa myös, kun haluttiin pitää hauskaa.

- Ward oli erikoinen mies, tuumaa Lloyd Webber.

- Hän tunsi ”kaikki” Kennedystä Gandhiin Churchillista prinssi Philipiin.

Loistavana seuramiehenä tunnettu Ward järjesti kosteita kekkereitä jet set -piireille. Ward hakeutui mielellään itseään huomattavasti nuorempien naisten seuraan ja välitti, niin väitetään, seuralaisia myös muille. Skandaali oli valmis, kun brittiministeri John Profumo tapaili samaa naista venäläisagentin kanssa.

Stephen Wardin nimeä kantavan odotetun musikaaliteoksen on määrä saada ensi-iltansa ensi vuoden alkupuolella.

Voittoisa säveltäjä kaipaa yhä luottosanoittajaa

Brittikanava ITV esittää Andrew Lloyd Webberin musiikkia 40-vuoden ajalta pääsiäisen ratoksi ensi sunnuntaina.

Kun The Telegraph-lehden toimittaja kysyy, mitä West Endin valtias urallaan katuu, vastaus koskee enneminkin asiaa, joka on jäänyt vaivaamaan.

- Olisin halunnut yhteistyökumppanin, käsikirjoittaja-sanoittajaparin, jonka kanssa olisin voinut työskennellä läpi elämän.

- Tim Rice tuntui alkuun siltä, mutta tiemme erkanivat monesta syystä.

- Timille teatteri ei ole kaikkia kaikessa niin kuin minulle, vaikka hän nauttiikin sen tekemisestä.

- Olen ihminen, joka kaipaa sitä turvallisuuden tunnetta, joka syntyy, kun työskentelee pitkään samojen tuttujen ihmisten kanssa, tunnustaa Lloyd Webber.

Aika näyttää siirtyykö Stephen Ward -musikaali helmeksi Lloyd Webberin menestysten nauhaan. Siitä lähtien, kun_ Jesus Christ Superstar_ sai ensi-iltansa 1971, West Endin teattereissa on esitetty aina vähintään yhtä musikaalikuninkaan teosta. Parhaimpina aikoina jopa viisi Lloyd Webber-tuotantoa on pyörinyt Lontoossa samanaikaisesti.

Lue seuraavaksi