1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pääsiäinen menee Urjalassa vettä keitellessä

Nuutajärveläisessä kahvilassa keitetään joka päivä 40 litraa vettä. Urjalankylällä koulun keittäjä taas toi ensimmäisinä päivinä veden kotoaan Lempäälästä. Vettä on keitettävä, sillä siitä löytyi reilu viikko sitten koliformisia bakteereja.

Kotimaan uutiset
Ei saa käyttää -lappu kahvilan kaakaokoneessa.
Petri Aaltonen / Yle

Urjalassa Nuutajärvellä ja Urjalankylässä sekä Kankaanpään vesiosuuskunnan alueella on jo viikon verran jouduttu keittämään juomavesi. Keittokehotusta jatketaan pääsiäisen yli.

- Onneksi poikani tuo minulle vettä kirkonkylästä, autolla kun kulkee, kiittää nuutajärveläinen Kaari Aaltonen.

Tiskaamishommia se ei helpota, sillä pojan tuoma vesi menee juotavaksi ja ruuanlaittoon. Keittokehotukseen sisältyy sekin, että tiskattuja astioita ei voi vain laittaa kaappiin kuivumaan. Tiskit on kuivattava huolellisesti. Se on oikeastaan vesiongelman ainoa puoli, joka yksin elävää Aaltosta harmittaa.

- Se vie aikaakin! Vaikka eihän minulla muuta olekaan kuin aikaa, mutta kumminkin.

Vettä ja kanisteria kaupasta

Nuutajärven Lasikylän kahvilaravintolassa keitetään nyt joka päivä 40 litraa vettä. Isoa kahvinkeitintä tai kaakaokonetta ei voida toistaiseksi käyttää, sillä ne ottavat vetensä suoraan vesijohtoverkostosta.

Tällä kertaa on helpompaa.

Jani Malin

Vesiongelma pitää Lasikylässä työskentelevän ja asuvan Jani Malinin ahkerana kotonakin, sillä hänellä ei ole kuin pieni kattila. On hän sentään pari kanisteria vettä hakenut kaupastakin, jotta saa keitettyä käyttövettä varastoon.

Ensimmäinen vesiongelmakerta tämä ei Malinille ole.

- Meillä oli aiemmin sellainen tilanne, ettei saanut käyttää vettä keittämälläkään. Silloin tänne tuotiin vettä. Tällä kertaa on helpompaa.

Oma kaivo pelasti keittämiseltä

Veden kanssa keittohommiin on päästy Urjalankylälläkin. Koulun keittiössä keitetään joka päivä kymmenen litraa vettä.

Aamulla se kiehuu tuossa samalla, kuin tekee muita hommia.

Hanna Pyhälä

Kahtena ensimmäisenä päivän keittäjä ja siivoaja Hanna Pyhälä toi veden kotoaan Lempäälästä. Sittemmin hän on päätynyt keittämään veden keittiöllä.

- Aamulla se kiehuu tuossa samalla, kuin tekee muita hommia.

Toisilla ei vähiäkään ongelmia ole. Kylällä asuvalla Matti Ojansuulla on nimittäin oma porakaivo. Hän pohtii, että voi senkin vesi pilalle mennä, mutta vielä vesi juotavaa on.

- On se toistaiseksi, kun sitä ei mene tarkistuttamaan.

Lue seuraavaksi