1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hiekkalinna kertoo Kalevalan tarinan

Tulevan kesän Hiekkalinna kuljettaa ihmiset labyrintissä, missä samalla kerrotaan hiekkaveistoksin Suomen kansalliseepos.

Kotimaan uutiset
Vuoden 2013 Hiekkalinna veistosten ideoita.
Yle

Hiekkalinnan pääveistäjänä Lappeenrannan satamassa on nyt toista kertaa Jukka Lakela. Hän on jälleen lähes mykistynyt koululaisten huikeista ideoista.

- Aivan uskomatonta jälkeä on tehty. Ideat ovat niin kaukolentoisia, että tuollaisia ei itselle olisi tullut mieleenikään, myöntää Lakela.

Tänä vuonna Hiekkalinnan suunnittelussa oli mukana koululaisia seitsemästä eri koulusta Lappeenrannasta ja Taipalsaarelta. Lapset ovat tehneet teeman pohjalta pienoismalleja, figuureja, pelejä, piirroksia ja sarjakuvaa. Näitä ideoita käytetään, kun kesän Hiekkalinnan veistoksia tehdään.

Nykyaika auttaa tarinankerronnassa

Yhtenä erikoisuutena on kehitetty kaksiulotteisia QR-koodeja. Kun esimerkiksi veistoksen luona ottaa koodista kuvan älypuhelimella, saa puhelimeen kertomuksen teoksesta suomeksi, venäjäksi ja englanniksi.

Hiekkalinnaan pyritään luomaan Kalevalan tarina uudelleen hiekkaveistosten avulla.

- Hiekkalinnaan luodaan labyrintti, jonka varrella veistoksin kerrotaan Kalevalan tarina.

Hiekkalinnaa veistää Lappeenrannan satamassa osittain sama tiimi kuin viime kesänä.

- Veistäjiä tulee ihan ympäri Eurooppaa, tällä kertaa saattaa olla jopa Yhdysvalloista tai Kanadastakin asti, sanoo Lakela.

Lue seuraavaksi