1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pääsiäisliikenne hieman tavallista perjantaita vilkkaampaa

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun tehostettu pääsiäispäivystys on valmiudessa maanantaihin saakka. Keski-Suomen yläosissa ja Kainuussa voi tulla hetkellisiä, mutta voimakkaitakin lumikuuroja.

Kotimaan uutiset
Ruuhkaa moottoritiellä.
Ilkka Klemola / Yle

Pääsiäisen menoliikenne oli kiirastorstaina puoli neljän aikaan vasta hieman normaalia perjantaita vilkkaampaa.

- Ei vielä hirveän ruuhkaista ole, sanoo liikennepäivystäjä Osmo Peltonen Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta.

- Jonkun verran liikenne vielä vilkastuu, koska osa ihmisistä on vielä töissä. Uskoisin, että kello 17-18 aikaan liikennemäärät alkavat laskea.

Tieliikennekeskus ja Autoliitto muistuttavat, että tiet saattavat olla petollisen liukkaat aurinkoisten päivien ja illan pakkasten vuoksi.

- Kiirastorstaina Etelä-Suomesta lähtee liikkeelle huomattava määrä autoja. Liikennettä on paljon erityisesti VT3-tiellä Helsingistä Tampereelle, VT4:llä Heinolan ja Jyväskylän välillä sekä VT5-tiellä Mikkelin ja Varkauden suuntaan, sanoo tieliikennekeskuksen päällikkö Marketta Udelius.

Juhannuksen kaltaisia ruuhkia ei pääsiäisenä odoteta. Vaikka esimerkiksi Nelostie Helsingin ja Lahden välillä näyttäisi ruuhkaiselta, kiertoreittejä ei kannata lähteä etsimään.

- Ei tässä päästä lähellekään juhannuksen liikennemääriä. Etelä-Suomessa ja Keski-Suomessakin pääteillä on hyvät kelit, mutta pienemmillä välttämättä ei, joten ei kannata lähteä kiertämään.

Sää on suurelta osin aurinkoinen, mutta Keski-Suomen yläosissa ja Kainuussa voi tulla hetkellisiä, mutta voimakkaitakin lumikuuroja, Peltonen varoittaa.

Tieliikennekeskus kehottaa autoilijoita ottamaan rennosti ratin takana ja huomioimaan nopeusrajoitukset. Olosuhteet vaihtelevat huomattavasti etelästä pohjoiseen mentäessä, mikä saattaa kuitenkin aiheuttaa yllätyksiä.

- Päätiet ovat kuivia ja osittain sulia, mutta siellä on penkkoja, joista tulee sulamisvesiä, jotka saattavat öisin jäätyä. Kannattaa siis olla tarkkana! Lisäksi kesärajoitukset astuvat voimaan vasta pääsiäisen jälkeen, joten vielä kannattaa malttaa liikenteessä, Marketta Udelius alleviivaa.

Kiirastorstaina junien kaukoliikenteessä noudatetaan perjantain aikatauluja. Valtaosa pohjoiseen menevistä junista on jo täynnä ja VR on lisännyt liikenteeseen vuoroja ja vaunuja. Myös linja-autojen aikatauluissa voi olla muutoksia.

Lue seuraavaksi