Pielaveden Sampo tähyää lentopallofinaaliin

Pielavedellä odotaan lentopallomitalia kolmen vuoden tauon jälkeen. Sampo pelaa finaalipaikasta Hurrikaania vastaan.

urheilu
Pielaveden Sammon pelaajia linja-autossa matkalla Loimaalle.
Antti Karhunen / Yle

Pielaveden Sampo tavoittelee SM-kultaa lentopallon pudotuspeleissä. Sampo aloittaa välieräsarjan Hurrikaania vastaan perjantaina Loimaalla.

Sampo oli edellisen kerran mitaleilla kolme vuotta sitten, tuolloin tuli hopeaa. Toistaiseksi viimeinen SM-kulta tuli Pielavedelle keväällä 2009. Sampo on ollut kestomitalisti 2000-luvulla. Pielavedellä on jääty ilman mitalia vain neljä kertaa.

Viime kaudella Sampo jäi neljänneksi, joten mitalinälkää riittää taatusti. Sampo matkusti Loimaalle jo torstaina. Pelaajat asettuivat linja-autoon hyvässä hengessä vitsien lentäessä. Kauden kovimpien pelien alla huumori kukkii tuttuun Sampo-tyyliin.

Sampo löi Loimun puolivälierissä voitoin 3-1. Välierissä vastus kovenee entisestään. Sammon mediavastaavaksi tituleerattu Tatu Säisä hyppää vielä pikahaastatteluun juuri ennen bussin lähtöä.

- Hyvät fiilikset, kutkuttava vastustaja on edessä. Pääsemme haastamaan todella kovaa joukkuetta, arvioi keskitorjuja Tatu Säisä.

Henkinen kantti on isossa roolissa

Tatu Säisä tietää kuuden SM-mitalin kokemuksella pudotuspelien salat. Nyt kiikarissa on jo uran neljäs kultamitali. Miehen palkintokaapissa on myös kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

- Henkinen kantti on välierissä kovassa asemassa. Meillä se on hyvillä kantimilla.

Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen lähtee välieriin luottavaisena. Pelitahti on kiivas ja joukkueet ovat kovilla. Marginaalit ovat hyvin pienet.

- Minusta pelirytmi on hyvä. Ei tässä vaiheessa enää treenata. Sitä vaan pelataan ja palaudutaan ja taas pelataan. Henkinen puoli tietysti korostuu. Ajatuksen on säilyttävä kirkkaana koko ajan, sanoo Tuovinen.

Lentopallon finaalipaikka vaatii neljä voittoa. Pitkäperjantain jälkeen ottelusarja jatkuu sunnuntaina ja maanantaina Pielavedellä. Hurrikaanin päihittäminen edellyttää Sammolta vahvoja otteita ja tasaisuutta.

- Loimaalla on tosi fanaattinen yleisö ja paljon porukkaa, täysi tupa. Hurrikaani on voittanut kotipelejään isolla voittoprosentilla. Kotiedulla on merkitystä, mutta viime vuonnakin välierissä laitoimme Hurrikaanin tiukoille kotikentällään, sanoo Tatu Säisä.

Välieräsarja päättyy peleistä riippuen viimeistään 10. huhtikuuta.