Pääsiäiskorttiperinne säilynyt - rinnalla myös sähköisiä toivotuksia

Pääsiäiskortit ovat yhä suosittu perinne. Suoran linjan keskustelijat kertoivat omista tavoistaan toivottaa hyvää pääsiäistä.

Osallistu
pääsiäiskortteja
Isto Janhunen

Suoran linjan keskustelusta selviää, että ihmisten pääsiäistervehdykset vaihtelevat laidasta laitaan. Yksi lähettää kortteja läheisilleen, toinen taas muistaa soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla.

- Lapsenlapset pitävät postikorteista ja saavat sellaiset pari kertaa vuodessa kristillisinä juhlapäivinä, vaikka kastamattomia ovatkin. Sukulaiset ja tuttavat saavat tyytyä sähköpostiin, kertoo nimimerkki kortteja Suoran linjan keskustelussa.

- Lähellä olevaa muutamaa ystävää olen muistanut kukalla ja kortilla. Toisille lähettänyt teksti- tai multimediaviestin. Tietysti myös, kun ollaan puhelimella kontaktissa, niin silloin on hyvä toivottaa hyvät pääsiäiset lopuksi, nimimerkki Ystävät kirjoittaa.

Osa taas ei ymmärrä, miksi pääsiäisenä pitäisi lähettää minkäänlaisia tervehdyksiä tai toivotuksia.

- Pääsiäinen ei ole mikään erityinen päivä muistaa ystäviä. Mistä ihmeestä tämä on keksitty? Ystäviä voi muistaa joka päivä. Ei siihen tarvita mitään entisen uskonnollisen juhlan muuntelua, sanoo nimimerkki proge.

Kauppa käynyt vilkkaasti

Jyväskylän Suomalaisen kirjakaupan myymälävastaava Tuija Tapanainen arvioi Suoralle linjalle, että pääsiäiskorttien kauppa on käynyt tänä vuonna vilkkaampana kuin edellisvuosina.

- Sain toisen meidän korttifirmojen edustajista kiinni ja hän antoi kyllä myös ymmärtää, että meillä on tänä vuonna kauppa pääsiäiskorttien kohdalla käynyt huomattavasti paremmin, Tapanainen kertoo.

Tapanaisen mukaan tänä vuonna korteille on annettu enemmän tilaa ja ne on laitettu esille jo helmikuussa ystävänpäivän jälkeen.

Postissa arvioidaan, että pääsiäiskorttien lähettäjiä on ollut edellisvuosien tapaan. Kortteja on lähetetty viime pääsiäisinä 1,5 miljoonaa kappaletta vuosittain. Pääsiäinen onkin kolmanneksi suosituin postikorttisesonki joulun ja ystävänpäivän jälkeen.