Musiikkitalossa konsertoitiin vauvoille ja taaperoille

Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsikonsertit ovat käynnistyneet tällä viikolla Musiikkitalossa.

kulttuuri
Lapsia vanhempineen sekä esiintyjiä Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsikonsertissa Musiikkitalossa.

Ensimmäisen kerran Kaupunginorkesteri kokeili kummilapsitoimintaa vuonna 2000. Nyt orkesterin kummilapsiksi on kutsuttu kaikki viime vuonna syntyneet helsinkiläislapset. Mukana on jo 3000 perhettä.

Kummilapset pääsivät tällä viikolla ensi kertaa Musiikkitaloon.

- Tässä harjoitussalissa, jossa esiinnymme on ihana akustiikka, kehuu konsertteja vetävä musiikkipedagogi Satu Sopanen.

- Olemme saaneet tänne myös värjeä ja valoja vauvojen iloksi.

Lähestymistavan tulee olla hellää ja huomioivaa.

Satu Sopanen

Liikkuvan ja leikkivän konsertin osallistujien joukossa olivat Ville Raasakka ja Elina Eskelä nelikuisen Saimi Raasakan kanssa. Saimi on nuoresta iästään huolimatta kokenut konkari, sillä hän oli konsertissa jo toista kertaa.

- Saimi huitoi käsiään ja jalkojaan aika kovaan tahtiin ja yritti kurkotella kontrabassoa kohti, naureskelee vauvan isä Ville Raasakka.

- Tämä on mahtava projekti. Ihan pienet lapset pääsevät kuuntelmaan orkesteria ja tutustumaan klassisen musiikin maailmaan, hehkuttaa Raasakka.

Kummilapsikonsertit on rakennettu siten, että pienet kuulijat voivat ottaa mahdollisimman paljon aistimuksia vastaan.

- Lähestymistavan tulee olla hellää ja huomioivaa. Konsertissa pitää olla kuuntelua, katselua ja osallistumista, kertoo Sopanen.

- Mitään kovaäänistä ei voi soittaa, sillä pienten aistit ovat vielä niin herkällä ja hereillä. Vauvat kuulevat kaiken ja saattavat pelätä pieniäkin ääniä.

Sillä aikaa kun kummivauvat vanhempineen nauttivat kevätkonsertista Nalle Nappisilmän seurassa, vauvojen vanhemmat sisarukset pääsivät mukaan muskarituokioon, jonka ohjasivat Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen opiskelijat.

Musiikkitalossa järjestetään tänä keväänä 35 kummilapsikonserttia.