"Ei voi kahden metrin syötöt mennä v**** kolme metriä ohi"

Julkaisimme Elävässä Arkistossa vuodelta 2008 uutispätkän, jossa valmentaja Kai Suikkanen ottaa TPS:n edustusjoukkueelta luulot pois heti ensimmäisissä harjoituksissa. YouTuben puolella klipin on ladannut jo yli puoli miljoonaa katsojaa.

urheilu
Kai Suikkasen ensimmäinen työpäivä TPS:ssä 2008.

Kun valmentaja Kai Suikkanen ensi kaudella astelee TPS:n pukukoppiin, pelaajat tietävät, mitä odottaa. Vuonna 2008 tilanne oli toinen. Suikkasen äänenkäyttö ensimmäisissä harjoituksissa yllätti sekä pelaajat että median.

Ylen tuottaja Simo Kymäläinen kävi viisi vuotta sitten Markku Salon kanssa tekemässä jutun Lounais-Suomen tv-uutisiin Suikkasen yllätysnimityksestä. Tuolta juttukeikalta tallentui nauhalle Suikkasen unohtumaton tokaisu: "Ei voi kahden metrin syötöt mennä v**** kolme metriä ohi!"

Näin Simo Kymäläinen muistelee kuvauskeikkaa:

- Aki Berg oli silloin kapteeni. Kysyin häneltä lyhyttä kommenttia, mutta kaikki pelaajat olivat tosi totisia. En tiedä, mitä heille oli puhuttu pukukopissa ennen harjoituksia. Ilmeisesti oli ollut tiukkaa tylytystä tai jotakin vakavaa asiaa.

Suikkasen esiintyminen treeneissä oli Kymäläisen mukaan "hirveää huutoa".

- Suikkasella oli aikamoista äänenkäyttöä. Itseäni huvitti se, että Suikkanen seisoi luistimet jalassa vaihtopenkillä. En ole ennen nähnyt vastaavaa meuhkaamista. Kyllä siinä pantiin joukkue järjestykseen.

Materiaalia tuli paljon, mutta televisioon päätyvää pätkää ei ollut vaikea valita.

- Siinä kiteytyi koko harjoituksen meininki. Minua se nauratti, ja ajattelin että naurattaa varmaan muitakin.

Katso tallenne Suikkasen meuhkaamisesta Elävästä arkistosta.