Teho-osastojen murhatutkinta laajenee Brasiliassa

Viranomaiset tutkivat satoja kuolemantapauksia murhista epäillyn lääkärin johtamalla teho-osastolla.

Murhista epäilty lääkäri työskenteli Curitiban evankelisessa sairaalassa eteläisessä Brasiliassa. Kuva: Reuters-tv

Brasilian viranomaiset ovat laajentaneet tutkimuksia sairaaloiden teho-osastoilla tapahtuneista epäilyttävistä kuolemista. 56-vuotiasta naislääkäriä vastaan on nostettu syytteet seitsemästä murhasta.

Terveysministeriön tutkijat ovat saaneet salakuuntelun avulla todisteita siitä, että lääkäri oli määrännyt ja antanut potilaille lääkkeitä jotka olivat johtaneet potilaiden tukehtumiseen.

Tutkimus selvittää nyt kaikkiaan liki 1 900 naisen johtamalla teho-osastolla sattunutta kuolemantapausta viimeisen seitsemän vuoden ajalta. Alunperin tutkimukset koskivat kolmea sataa kuolemantapausta.

Tutkijat ovat tähän mennessä löytäneet aineistosta 20 epäilyttävää kuolemaa. Lääkärin lisäksi myös kolmea muuta lääkäriä ja kahta hoitajaa syytetään murhasta.

Lääkäri vapautettiin takuita vastaan viime viikolla. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Tutkimukset alkoivat kaksi vuotta sitten sen jälkeen, kun sairaalan entiset työntekijät ja potilaiden omaiset olivat kertoneet epäselvistä kuolemantapauksista.

Televisiossa esitetyillä salanauhoituksilla lääkäri sanoi haluavansa lieventää teho-osaston ruuhkaa.

- Valitettavasti meidän tehtävämme on toimia ponnahduslautana toiseen maailmaan, hän sanoi nauhalla.