Vasemmistoliiton Korhonen: Näin heikosti valmistelua päätöstä en muista tavanneeni

Vasemmistoliiton kansanedustaja Martti Korhonen kritisoi osinkoveropäätöksen valmistelua. Korhosen mielestä asia oli valmisteltu heikosti. Vasemmistoliiton puheenjohtajan asemaa on Korhosen mukaan liian aikaista arvioida.

talous
Kansanedustaja Martti Korhonen (vas.)
Martti Korhonen.Yle

Vasemmistoliiton kansanedustaja Martti Korhonen arvostelee hallituksen tekemän osinkoveropäätöksen valmistelua. Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen asemaa on Korhosen mukaan sen sijaan liian aikaista arvioida.

- Ei minun mielestäni kannata kenenkään asemaa lähteä arvioimaan tässä vaiheessa. Nyt pitää arvioida (osinkovero)päätös ja katsoa, mitä sille voidaan tehdä. Mutta eihän tätä voi yhden ihmisen päälle panna, Korhonen sanoi Yle Uutisille lauantaina.

Korhonen sanoo osinkoveropäätöksestä, että hän ihmettelee, miten päätöksiä voidaan ylipäänsä niin heikosti valmistella.

- Kyllä minäkin olen monta kertaa ollut niissä pöydissä vääntämässä päätöksiä ja en minä näin heikosti valmistelua päätöstä muista tavanneeni, että kukaan ei oikein tunnu tietävän, mikä se on loppuvaikutuksiltaan.

- Tietenkin virkamieskunta vastaa valmistelusta, mutta poliittiset päätöksentekijät, jotka ovat siinä pöydässä olleet, ovat antaneet johtaa itseään päätöksentekoon ilman että on riittävää tietopohjaa olemassa. Se ei minusta hirveästi vakuuta päätöksentekotapana, Korhonen jatkaa.

Korhonen katsoo, että osinkoveropäätös pitää tarkastella uudelleen ja tehdä vaikutusarvioinnit siten, että tiedetään miten ja mihin veropäätös vaikuttaa.

- Nyt tuntuu jopa esittelijälläkin olevan epävarma olo, mikä kokonaisvaikutus onkaan. Ei se näin voi olla.