1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Alahärmän asevarkauden tutkinta etenee - käräjäoikeus vangitsi kaksi

Alahärmän Halpa-Halli -tavarataloon murtauduttiin aamuyöllä kaksi viikkoa sitten. Halpa-Hallista varastettiin kuusi käsiasetta. Poliisi kertoo, että esitutkinnan aikana on tehty lukuisia etsintöjä ja kiinniottoja.

Kotimaan uutiset

Käräjäoikeus on vanginnut kaksi miestä Alahärmässä kaksi viikkoa sitten tapahtuneen asevarkauden johdosta. Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti asiasta sunnuntaiaamuna.

Alahärmän Halpa-Halli -tavarataloon murtauduttiin aamuyöllä kaksi viikkoa sitten. Halpa-Hallista varastettiin kuusi käsiasetta. Poliisin mukaan varkaus vaikutti hyvin suunnitellulta.

Käräjäoikeden vangitsemia miehiä epäillään todennäköisin syin törkeästä varkaudesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Poliisin mukaan epäiltyjen hallusta on löytynyt ampuma-aseita, jotka on anastettu kyseisen tapauksen yhteydessä.

Poliisi oli esittänyt vangittavaksi vielä kolmatta henkilöä, mutta käräjäoikeus katsoi, ettei siihen ollut perusteita.

Tapaukseen liittyen poliisi etsii yhä muutamaa tai muutamia henkilöitä. Esitutkinta on kesken ja kestää poliisin arvion mukaan vielä viikkoja.

Poliisi kertoo, että esitutkinnan aikana on tehty lukuisia etsintöjä ja kiinniottoja, joista viimeisin lauantaina Uudessakaarlepyyssä.

Lue seuraavaksi