1. yle.fi
  2. Uutiset

Taistelut jatkuvat Timbuktussa

Yhteenotot ovat levinneet kaupungin laitamilta keskustaan. Kapinalliset käyvät edelleen sissisotaa myös muualla Malissa.

Ulkomaat

Ranskan ja Malin armeijan sotilaat ovat ottaneet viikonloppuna yhteen islamistien kanssa Timbuktussa. Yhä jatkuvissa hajanaisissa taisteluissa on kuollut ainakin kolme jihadistia ja yksi malilaissotilas, kertovat armeijan lähteet.

Islamistit aloittivat hyökkäyksen kaupunkiin myöhään lauantaina. Tuolloin itsemurhapommittaja laukaisi räjähdeliivinsä haavoittaen yhtä Malin sotilasta armeijan tarkastuspisteellä Timbuktun laitamilla.

Tämän jälkeen yhteenottoja on ollut eri puolilla kaupungin keskustaa. Ranskan armeijan mukaan yksi sen sotilaista on haavoittunut. Lisäksi yhden nigerialaisen panttivangin kerrotaan kuolleen, kun Malin joukot olivat yrittäneet vapauttaa tätä islamistikaappaajalta.

Ranskan ja Malin sotilaat ottivat Timbuktun hallintaansa islamistikapinallisilta tammikuun lopulla. Vaikka tulitaistelut ovat sittemmin vähentyneet, jihadistit ovat jatkaneet vastarintaa etenkin tekemällä pommi-iskuja ja miinoittamalla teitä.

Myös joidenkin muiden Malin kaupunkien liepeillä islamistit käyvät vastaavaa sissisotaa. Kapinallisryhmät kytkeytyvät läheisesti terroristiverkosto al-Qaidaan.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi