1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nuoret miehet tehtailivat tuhopolttoja ja tihutöitä Lappeenrannassa

Poliisi on ottanut kiinni neljä nuorta miestä, joiden epäillään tehneen pääsiäispyhinä useita tuhopolttoja ja noin 20 muuta vahingontekoa.

Kuva: Yle

Lappeenrannassa on jo reilun viikon ajan ihmetelty kaupungissa riehuvaa tuhopolttoaaltoa. Runsas viikko sitten kaupungissa poltettiin kaksi jätekatosta. Lisäksi paikallisen huonekaluliikkeen takapihalla paloi pahvinkeräyskontti.

Tulipalot saivat jatkoa pääsiäispyhinä. Huonekaluliikkeen takapihalla runsas viikko sitten palaneiden konttien sytyttäjät oli saatu jo aiemmin kiinni, joten asialla olivat muut tekijät.

Kiinniotto perjantaina

Pitkäperjantaiaamuna poliisi otti kiinni yhden tuhotyön tekopaikan läheisyydestä henkilöautosta neljä lappeenrantalaismiestä. Autossa olleita miehiä epäiltiin rikostentekijöiksi ja heidät vietiin poliisivankilaan säilöön.  Autoa kuljetti 18-vuotias mies. Muut kolme autossa olleista miehistä ovat 17-vuotiaita. Miehet pidätettiin lauantaina.

Miehiä epäillään yli 20 vahingonteosta

Rikoskomisario Ari Järveläinen Etelä-Karjalan poliisista kertoo, että tutkinnassa on saatu näyttöä kahdesta tuhotyöstä, kahdesta törkeästä vahingonteosta ja yli 20 vahingonteosta.

- Tuhotöiden osalta tutkinnassa ovat talvisäilytyksessä olleen purjeveneen ja tuulimyllytyömaalla olleen kuljetusyhdistelmän polttamiset. Törkeiden vahingontekojen osalta kyseessä

ovat Joutsenossa sijaitsevan jätekatos - pyörävaraston polttaminen ja Mustolan koulun ulkorakennuksen polttamiset.

Myös muiden vahingontekojen lista on pitkä: Roska-astioiden polttaminen, Myllysaaren uimakopin ja Mustolan koulun varaston polttaminen, kahden lehdenjakajien polkupyörän polttaminen, eri puolella Lappeenrantaa sijaitsevien rakennusten ikkunoiden, autojen renkaiden ja autojen valojen rikkomiset sekä myymälän seinän vahingoittaminen.

Yksi epäillyistä on vapautettu sunnuntaina ja loput kolme vapautettiin eilen maanantaina.

Poliisi jatkaa tapausten selvittelyä.