Hyppää sisältöön

Pikavippien mainoskielto ei innosta Porin teknistä palvelukeskusta

Vasemmistoliitto vaati pikavippien mainonnan kieltämistä valtuustoaloitteessaan. Puolueen mielestä pikavipit lisäävät sosiaalisia ongelmia, eikä kaupungin tulisi luovuttaa mainospaikkojaan vippien markkinointiin.

Kuva: Kirsi Partanen / Yle

Pikavippimainonnan kieltäminen ei innosta Porin teknistä palvelukeskusta. 

Porin valtuuston vasemmistoryhmä on vaatinut valtuustoaloitteessaan pikavippimainonnan kieltoa kaupungin mainospaikoilla, koska pikavipit lisäävät sosiaalisia ongelmia. Tekninen lautakunta joutuu ottamaan ehdotukseen kantaa tiistaina.

Kieltäminen epäilyttää

Teknisen palvelukeskuksen muotoilemassa päätösesityksessä suhtaudutaan mainosten sensuroimiseen epäillen. Palvelukeskuksesta todetaan, että kyse on myös elinkeino- ja sananvapaudesta.

Tuskin on hyödykettä, jonka mainostamista yleisillä alueilla ei voitaisi torjua ylevin perustein.

Porin tekniselle lautakunnalle tehty päätösehdotus

- Jos ei tyydytä siihen, että markkinoilla laillisesti olevia hyödykkeitä markkinoidaan laillisin keinoin, on ehkä parempi olla luovuttamatta mainospaikkoja ollenkaan. Saman asian voi ilmaista myös niin, että on kunnianhimoinen tehtävä laatia eri näkökohdat tasapainoisesti huomioon ottava kieltolista, palvelukeskuksen kiinteistövarallisuudesta vastaavan osaston muotoilemassa ehdotuksessa sanotaan.

"Ei riittäviä perusteita sensuuriin"

Ehdotuksessa muistutetaan, että eettisillä perusteilla voidaan pyrkiä kieltämään monenlaista mainontaa ja joidenkin mielestä mainontaa ei pitäisi sallia lainkaan.

- Tuskin on hyödykettä, jonka mainostamista yleisillä alueilla ei voitaisi torjua ylevin perustein, esitykseen on muotoiltu.

Esityksessä myös todetaan, että valtuustoaloitteessa ei ole esitetty riittäviä perusteita yhden elinkeinon sulkemiselle pois kaupungin mainospaikoilta.

Tekninen lautakunta päättää tiistai-illan kokouksessaan, hyväksyykö se sille laaditun päätösesityksen vai muotoileeko se kannanottonsa toisella tavalla.