1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Luotsinmäen ajoharjoittelurata uhan alla

Porin tekninen lautakunta joutuu päättämään, saako motocross-, enduro- ja moottorikelkka-ajoharjoittelua jatkaa Luotsinmäellä. Alueella on toiminut harjoittelurata kymmenisen vuotta.

liikenne
Motocross-ajoa.
Yle

Pori suunnittelee lopettavansa motocross- ja moottorikelkkaharjoittelun Luotsinmäellä.

Aluetta kaupungilta vuokrannut yksityishenkilö on pyytänyt vuokrasopimuksen jatkamista ja laajentamista entiselle vinttikoiraradalle. Maastoajoneuvojen harjoittelu on kuitenkin tuottanut asukkaiden mukaan häiriötä Hyvelänviikin alueelle.

Radan pyörittäjä harmissaan

Radan pyörittäjä kiistää meluhaitan. Hän toivoo, että rata saisi vielä jatkomahdollisuuden.

- Alueella ajetaan kolmena päivänä viikossa yhteensä 14 tuntia. Tuntuu pahalta, että toiminta jouduttaisiin lopettamaan, sanoo rataa harrastuspohjalta pyörittävä Robin Molander.

Toivon, että myös moottoriharrastusta ymmärrettäisiin.

Robin Molander

Molander kertoo käyttäneensä radan kehittämiseen lukemattomia työtunteja ja myös omaa rahaa.

- Toivon, että myös moottoriharrastusta ymmärrettäisiin. Sillä on pitkät perinteet. Kaikki eivät halua harrastaa jalkapalloa tai yleisurheilua, Molander sanoo.

Päätös tehdään kevään aikana

Radalla on ollut kymmeniä käyttäjiä. Porin kaupunki suunnittelee ohjaavansa ajoratatoiminnan jatkossa Hangassuon kaatopaikalle. Molanderin mukaan olisi kuitenkin sääli, jos jo valmiiksi kehitetty rata jouduttaisiin sulkemaan.

Taustalla on myös se, että aluetta ei ole kaavoitettu ajoradaksi eikä tällaista kaavaa todennäköisesti alettaisi alueelle kehittää. Luotsimäen aluetta halutaan kaupungin teknisessä virastossa kehittää ylijäämämaiden sijoituspaikkana.

Moottoriharjoitteluradan kohtalosta tehdään päätös teknisessä lautakunnassa tämän kevään aikana. Lautakunta jätti asian pöydälle huhtikuun ensimmäisessä kokouksessaan. Lautakunnasta korostetaan, että Porissa halutaan tukea moottoriurheiluharrastusta jatkossakin.

Lue seuraavaksi