Hyppää sisältöön

Yrittäjä tahtoo ostaa Vaaralan kirkon Vantaalla

Vantaan Vaaralan kirkko saattaa saada uuden isännän. Seurakunta on päättänyt luopua kirkosta ja nyt tilasta on kiinnostunut paikallinen yrittäjä.

Esimerkiksi Vaaralan kirkko myydään yrittäjälle. Kuva: Esko Jämsä

Paikallinen yrittäjä haluaa ostaa Vantaan Vaaralan kirkon. Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto päätti maaliskuussa luopua kirkon käytöstä. Samalla seurakunta otti aikalisän aikeissaan purkaa koko kirkko.

Nyt Vantaan kirkkoneuvosto ehdottaa, että rakennus voidaan myydä, mikäli hinnasta päästään sopuun. Kirkon ostosta kiinnostunut yrittäjä aikoo antaa kirkkosalin paikallisten asukkaiden käyttöön. Hakunilan seurakunta on aiemmin järjestänyt toimintaa Vaaralan kirkossa.

Asukasyhdistys Vaarala-seura pitää tärkeänä, että kirkkoa ei pureta.

- Tämä on Vaaralan ainoa julkinen rakennus, jossa voi kokoontua, viettää perhejuhlia ja muita. Tässä käytössä kirkko on ollut 50 vuotta, pohtii Vaarala-seuran varapuheenjohtaja Reijo Liimatainen.

Tarkkaa kauppahintaa kirkolle ei vielä ole tiedossa. Kirkko on rakennettu vuonna 1960 ja se on tällä hetkellä osittain käyttökiellossa.

Reijo Liimataisen ei äkkiseltään muista, että Suomessa olisi myyty seurakunnan omistamia kirkkoja. Helsingin Fredrikinkadulla tosin toimii yökerho entisen kirkon tiloissa, mutta tämä kirkko oli yhdistyksen omistama. Liimatainen ei näe estettä sille, että seurakunnat myisivät jatkossa kirkkotiloja ulkopuolisille.

- En ole hirveästi Euroopassa matkustanut, mutta siellä, missä olen nähnyt eläviä seurakuntia, niin elävä seurakunta perustuu yhteisöön. Vaikka täällä Vaaralassa yrittäjä omistaisi kirkon tilat, niin niissä toimisi kyläyhteisö. Uskon, että se on juuri sitä elämää, mitä jatkossa tulee seurakuntiin. Se ei toimi niin, että työntekijät tekevät kaikki toimitukset.