1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Subaru vetää autoja liikenteestä myös Suomessa

Vuosina 2004-2009 myydyissä Legacy- ja Outback-malleissa on havaittu suunnitteluvika, jonka takia autojen jarrut saattavat ruostua ja vuotaa jarrunestettä. Subaru Nordicin mukaan Suomessa kutsutaan takaisin noin 1800 autoa.

Kotimaan uutiset
Toimittaja tutki Subaru Legacy -mallin autoa Geneven automessuilla.
Toimittaja tutki Subaru Legacy -mallin autoa Geneven automessuilla maaliskuussa 2004.Laurent Gillieron / EPA

Japanilainen autovalmistaja Subaru vetää liikenteestä Legacy- ja Outback- mallin autoja, joissa on todettu suunnitteluvika. Mallien jarrut ovat alttiita ruostumaan ja vuotamaan jarrunesteensä tiesuolaroiskeiden takia.

Subarun mukaan tuotevika saattaa pidentää jarrutusmatkoja ja vaarantaa liikenteen. Yhtiö ei ole vielä varma siitä, kuinka moni sen myymistä autoista on viallinen. Takaisinvetokampanja on mittava Yhdysvalloissa, jossa kyseisiä malleja on vuosien 2005-2009 välillä myyty yli 316 000 kappaletta.

Subaru Nordicilta arvioidaan, että Suomessa takaisin vedetään noin 1800 autoa. Kampanja aloitetaan lähiviikkojen aikana. Subaru ottaa autojen omistajiin yhteyttä kirjeitse auton maksutonta tarkastusta ja huoltoa varten. Viallisiksi todettuihin autoihin tehdään ylimääräinen ruostesuojaus.

Koska jarruvika vaikuttaa liikenneturvallisuuteen, ei riskialttiita malleja tulla päästämään läpi tulevista katsastuksista, ellei omistaja ole vienyt autoa valmistajan huoltoon.

Uutista muutettu 5.4.2013 klo 22:50. Subaru Nordic sai valmiiksi laskelmansa ja tarkensi Yle Uutisille takaisin kutsuttavien autojen määrän.

Lähteet: Yle Uutiset, AP

Lue seuraavaksi