1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Segerstam tarjoilee Turussa klassisia namipaloja

Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Leif Segerstam uskoo elävän musiikin elämyksellisyyteen.

kulttuuri
Leif Segerstam johtaa Turun kaupunginorkesteria.
Leif Segerstam kutsuu orkesterin syksyä herkkukaudeksi.

Turun filharmonisen orkesterin syksyssä on perinteisten sinfonioiden ja kamarimusiikin lisäksi luvassa teemakonsertteja ja kansainvälisiä huippusolisteja.

Ylikapellimestari Leif Segerstam kutsuu orkesterin syksyä herkkukaudeksi. Hän uskoo, että elävän musiikin elämyksellisyys voittaa musiikin kuuntelun kotona.

- Näkee, kuinka huulet menevät herkästi instrumentteihin. Posket punottavat, ja jousi kaivaa sitä soundia. Sellaista ei aisti silloin, kun istuu yksin kuulokkeet päässä. Se on ihan kuin olisi syleilyssä estradilla olevan gladiaattorikasan kanssa, Segerstam sanoo.

Juhlavuosia ja modernisointeja

Tänä vuonna on paljon eri säveltäjien juhlavuosia, ne näkyvät myös Turun filharmonikkojen ohjelmistossa. Segerstamille henkilökohtaisesti merkittävä on englantilaisen Benjamin Brittenin 100-vuotissyntymäpäivää juhlistava_ Isältä tyttärelle -_konsertti, jossa sellistinä on Segertamin tytär Pia Segerstam.

- Pia on hirveän hyvä sellisti. Me olemme soittaneet tätä Britteniä monelle yleisölle ja aina mielettömällä menestyksellä, Segerstam kehuu.

Turun filharmonista orkesteria voi kuulla myös konserttitalon ulkopuolella, esimerkiksi yhteistyössä Åbo Svenska Teatterin ja Turun Musiikkijuhlien kanssa tuotettavassa Mozartin Figaron häissä. 1700-luvulle sijoittuva tarina viedään modernisoinnissa 1940-luvun Hollywoodiin.

- Musiikki ei siinä muutu, se on hyvissä käsissä. Musiikki on jotain, joka selittää sen, jota ei pysty muilla kielillä selittämään, Segerstam summaa.

Lue seuraavaksi