1. yle.fi
  2. Uutiset

Groznyin pilvenpiirtäjäpalo sammutettiin - helikoptereille liian vaarallinen

145 metriä korkean pilvenpiirtäjän ulkoseinä tuhoutui. Hätätilaministeriö totesi, että Groznyin keskusta on liian vaarallinen pelastushelikoptereille yöaikaan.

Ulkomaat
40-kerroksinen pilvenpiirtäjä on osa isompaa pilvenpiirtäjien rykelmää, jota pidetään kaupungin ylpeytenä.
40-kerroksinen pilvenpiirtäjä on osa isompaa pilvenpiirtäjien rykelmää, jota pidetään kaupungin ylpeytenä.Kazbek Vakhayev / EPA

Pilvenpiirtäjän tulipalo Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissä on sammutettu, kertoo uutistoimisto RIA-Novosti. Palo ei vaatinut henkilövahinkoja.

Groznyin korkeimman rakennuksen pelastamiseksi työskenteli yli sata palomiestä. He saivat palon sammutettua noin kello 1.30 Moskovan aikaa.

40-kerroksisen asuinrakennuksen muovinen ulkopinnoite tuhoutui täysin, mutta sisäosat säilyivät vähin vaurioin. Myös rakennuksessa sijaitseva isokokoinen kello säilyi ehjänä.

Alustavan arvion mukaan palo johtui sähköviasta. Kymmeniä ihmisiä jouduttiin evakuoimaan.

Sammutustyötä haittasi se, että 145 metriä korkean talon ylimmät osat voitiin saavuttaa vain helikopterista. Venäjän hätätilaministeriön paikallisosasto kuitenkin kieltäytyi antamasta omia helikoptereitaan sammutustyöhön.

Ministeriön mukaan Groznyin keskustassa on korkeita rakennuksia niin tiheässä, että alue on helikoptereille liian vaarallinen yöaikaan.

Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov lupaa hankkia Groznyin palokunnalle omia helikoptereita.

Lähteet: RIA-Novosti

Lue seuraavaksi