1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Aamun kirjassa Salla Simukan Punainen kuin veri

Tampereella tapahtuu kummia. Lukiolainen Lumikki Andersson ajautuu selvittämään rikosvyyhteä, johon ovat sotkeutuneet rehtorin poika ja poliisin tyttö.

kulttuuri
Salla Simukka
Aamun kirjassa puhutaan muun muassa rikoksesta ja pelosta. Nadjan ja Sepon vieraana oli kirjailija Salla Simukka.

Punainen kuin veri on ensimmäinen kolmiosaisesta rikosromaanien sarjasta. Jostain syystä Salla Simukka on suunnannut teoksensa nuorille, vaikka se voisi pienin muutoksin sopia myös aikuisille.

Simukka leikittelee taitavasti saduilla. Hän viittaa Lumikkiin, Punahilkkaan ja Ihmemaan Liisaan, mutta myös kirjoittaa päähenkilönsä sisään noihin satuihin. Samalla Salla Simukka luo merkillistä tunnelmaa rikosromaanin jännityksen oheen.

Punainen kuin veri kertoo tytöstä, jonka elämään pienestä pitäen on kuulunut pelko ja jonka on pitänyt opetella olemaan sopivasti näkymätön. Mutta romaani kertoo myös siitä, kuinka pelko on mahdollista voittaa.

Salla Simukan matkassa on hyvä kulkea, ja hän kirjoittaa hivelevän kaunista kieltä. Romaanissa yö hengittää nukkuvien ihmisten kasvoille kylmää, tukehduttavaa ilmaa, joka tunkeutuu keuhkoihin ja muuttaa ne sisältä mustiksi.

Lue seuraavaksi