FT: Deutsche Bankia epäillään miljardien vedätyksestä

Saksan suurinta pankki on antanut väärää tietoa luottojohdannaisista ja peitellyt näin tappioitaan, sanovat pankin omat työntekijät.

talous
Deutsche Bankin logo vääristyy pilvenpiirtäjän hopeisia ikkunoita vasten.
Frank May / EPA

Saksan keskuspankki on aloittanut tutkinnan maan suurimman liikepankin Deutsche Bankin toiminnasta. Pankkia epäillään tuloksensa vääristelystä, kertoo talouslehti Financial Times.

Bundesbank on saanut vihiä, että Deutsche Bank kärsi vuosina 2006 - 2009 noin 12 miljardin dollarin tappiot luottojohdannaisista. Nämä tappiot kuitenkin peitettiin yhtiön tuloksessa, jotta pankki välttäisi hallituksen puuttumisen pankin toimintaan.

Lehden tietojen mukaan Saksan keskuspankin tutkijat aikovat matkustaa ensi viikolla Yhdysvaltoihin tutkimaan väitteitä, että Deutsche Bank antoi luottojohdannaisten arvosta harhaanjohtavaa tietoa.

Keskuspankin epäilykset perustuvat kolmen Deutsche Bankin oman työntekijän Yhdysvaltain pankkivalvontaelimelle tekemiin paljastuksiin.

Deutsche Bank kiistää lehden tiedot jyrkästi. Pankki sanoo itse jo tutkineensa väitteet ja todenneensa ne perättömiksi. Väitteet ovat peräisin henkilöiltä, joilla ei ole asiasta tarkkaa tietoa, ja jotka eivät ole olleet vastuullisissa tehtävissä pankin sisällä, pankki sanoo.

Kolme Deutsche Bankin työntekijää on kertonut, että pankki on antanut väärää tietoa johdannaisista, joiden laskennallinen arvo on ollut 130 miljardin dollarin luokkaa.