1. yle.fi
  2. Uutiset

Asevarkaita kiinni nyt Vaasassa

Pohjanmaalla on tilausta varastetuille aseille. Viime viikot on seurattu Alahärmän asevarkauden tutkintaa ja siihen liittyviä kiinniottoja, nyt poliisi on puolestaan selvittänyt Vaasan keskustassa viikonloppuna tapahtuneen asevarkauden.

Kotimaan uutiset

Pohjanmaan poliisi on selvittänyt Vaasan keskustassa tapahtuneen asevarkauden. Tekijät murtautuivat pääsiäisviikonloppuna kerrostalon varastotiloihin ja varastivat kellarikomerosta asekaapin, jossa oli metsästysaseita. Kolme henkilöä on ollut pidätettynä tutkinnan aikana. Kaikki kolme ovat vaasalaisia ja heillä on aiempaa rikostaustaa. Suoritetuissa kotietsinnöissä kaikki kadonneet aseet ovat löytyneet.

Koska aseet ovat olleet kysyttyä tavaraa varkaille Pohjanmaalla viime aikoina, poliisi kehottaa ampuma-aseiden omistajia huolellisuuteen ampuma-aseiden säilytyksessä. Ampuma-ase tulee säilyttää lukitussa paikassa tai muuten lukittuna taikka siten, että ampuma-aseeseen kuuluvaa aseen osaa säilytetään erillään. Mikäli niitä säilytetään erillään, ne eivät saa olla säilytettynä paikassa, josta ne ovat helposti anastettavissa.

Paras paikka ampuma-aseelle on järeä asekaappi, joka on pultattu kiinni lattiaan tai seinään. Asekaapin avain on myös säilytettävä huolellisesti.

Lue seuraavaksi