Tampereelta löytyy Suomen suosituin monialayliopisto

Tampereen yliopiston hakijamäärät nousivat viime vuodesta. Kun verrataan hakijamäärää aloituspaikkoihin, pitää Tampereen yliopisto pintansa Suomen monialayliopistojen ykkösenä.

Kotimaa
Aurinko pilkistää Tampereen yliopiston takaa
Mari Siltanen / Yle

Tampereen yliopistoon haki vuoden 2013 yliopistojen yhteishaussa 16 809 eri hakijaa. Se tarkoittaa, että hakijamäärä nousi viime vuodesta yli kuusi prosenttia. Hakijamäärät olivat kasvussa myös muissa yliopistoissa.

Suosituimmaksi hakukohteeksi Tampereen yliopistossa nousi kauppatieteiden tutkinto-ohjelma, johon jätettiin 1 513 ensisijaista hakemusta. Kaikkiaan kauppatiede kiinnosti lähes 3 000 hakijaa.

Johtamiskorkeakoulussa kauppatieteiden ohella kiinnosti hallintotieteet, joka niin ikään kasvatti suosiotaan aiemmasta.

Luokanopettajakoulutus pitää pintansa

Tampereen yliopisto on edelleen suosituin luokanopettajakoulutukseen hakevien keskuudessa. Koulutukseen haki 2 747 opiskelijaksi aikovaa.

Tamperelainen lääketiede kiinnostaa lääkäriksi aikovia eniten heti Helsingin yliopiston jälkeen. Myös lääketieteen hakijamäärä Tampereella nousi viime vuodesta. Nyt hakijoita oli 1 269.

Suosiotaan nostivat myös muun muassa hoitotiede, journalistiikan ja viestinnän opinnot, psykologia ja sosiaalityö sekä historia.

Yliopistojen yhteishaussa Tampereen yliopistossa oli haettavana noin 1 250 opiskelijapaikkaa. Erillisvalinnoissa opiskelupaikan saa lisäksi noin 600 hakijaa. Valintakokeet alkavat toukokuussa, ja valintatulokset ovat selvillä 16. heinäkuuta.