Hyppää sisältöön

Kolumni: Politiikka sotkeutui heinolalaisjääkiekkoon

Karri Rämö lopetti Heinolan Peliittojen tukemisen kaupungissa vellovien poliittisten kärhämöintien vuoksi. Toimittaja Vihtori Koskisen mielestä on erikoista, miksi soppaan täysin sivullinen jääkiekkojoukkue joutui poliittisen taklauksen uhriksi.

TUTOn ja Peliittojen taisto käy kovana. Kuva: Osku Valtonen

Suomen jääkiekkokaukaloissa ovat tähän mennessä tapelleet jääkiekkoilijat. Nyt peli on muuttunut entistä likaisemmaksi: heinolalaisessa jääkiekkokaukalossa harrastetaan politiikkaa.

Heinolan poliitikkojen riitely on kaikkien tiedossa, mutta tähän saakka raja on vedetty valtuustosalin ovelle.

Heinolan torin aamukahvipöydässäheinolalaismies sanoi, että nyt ovat menneet puurot ja vellit lopullisesti sekaisin. Heinolassa velloo villinä huhu, jota ei Peliittojen organisaatiosta kiistetä.

Torin aamukahvipöydässä heinolalaismies sanoi, että nyt ovat menneet puurot ja vellit lopullisesti sekaisin.

Heinolalainen ammattilaiskiekkoilija Karri Rämö on vetämässä rahallisen tukensa pois jääkiekkoseura Peliitoilta ja samalla hän on eroamassa seuran toimitusjohtajan pallilta.

Tilanne on todella ikävä. Heinolan Peliitat ovat vuodesta toiseen venyttäneet penniä ja tulevaisuus on näyttänyt epävarmalta.

Pari vuotta sitten seuran kurssi kääntyi. Joukkue vaihtoi nimensä Hekistä Peliitoiksi. Samaan hengenvetoon Karri Rämö ryhtyi seuran toimitusjohtajaksi ja suurimmaksi yksittäiseksi sponsoriksi.

Venäjän KHL-liigassa pelaava Rämö aloitti oman jääkiekkoilunsa Heinolan Hekin riveissä taaperoikäisenä. Hänen sydämensä on sykkinyt heinolalaiskiekolle niin lujasti, että hän on tukenut joukkuetta yli 50 000 eurolla vuosittain.

Nyt rahaa ei enää tipu. Peliittojen tulevaisuus on vaakalaudalla ja jäljet johtavat politiikkaan.

Karri Rämön äiti on Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hannele Rämö, joka on ollut viime aikoina useasti esillä. Hän erosi hiljattain demarien valtuustoryhmästä ja perusti parin muun demarin kanssa oman puolueen.

Viedäänkö nyt omat hiekkalelut pois hiekkalaatikolta, koska muut tyypit ajoivat äidin paitsioon?

Sitten hänet erotettiin vanhasta puolueesta. Kohta hänet todennäköisesti ajetaan pois kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta.

**Tätä taustaa vasten kannattaa peilata **Karri Rämön äkillistä irtiottoa heinolalaisesta jääkiekosta. Viedäänkö nyt omat hiekkalelut pois hiekkalaatikolta, koska muut tyypit ajoivat äidin paitsioon?

Yritin tavoittaa Karri Rämöä kommentoimaan asiaa, tuloksetta. Peliittojen organisaatiostakaan ei haluta tilannetta kommentoida. Kiekko näyttää kuitenkin ikävästi uivan politiikan puolelle.

**Näin toimittajan näkökulmasta **tämä synnyttää suunnatonta turhautumista.

Pää on täynnä kysymyksiä, mutta kukaan ei ole halukas vastaamaan. Päällimmäisenä haluaisin vastauksen siihen, miksi täysin sivullinen, kannattavuuden rajamaila keikkuva pieni jääkiekkojoukkue joutuu poliittisen laitataklauksen uhriksi.