Tiikerit jyräsi tiensä lentopallofinaaleihin

Hallitsevasta Suomen mestarista VaLePa:sta ei ollut Kokkolan Tiikereiden pysäyttäjäksi lentopalloliigan välierissä. Tiikerit nujersi VaLePa:n joukkueiden neljännessä kohtaamisessa erin 3-0 (25-17, 25-23, 25-22) ja otti finaalipaikan suoraan otteluvoitoin 4-0. Loppuottelut alkavat viikon kuluttua.

urheilu
Kuvassa Olli-Pekka Ojansivu.
Joona Korpi / Yle

Neljännen välieräottelun ratkaisurooleihin nousivat kokkolalaisryhmästä tutut miehet.

- Ensimmäinen erä oli miltä aivan loistava: syötimme hyvin ja teimme VaLePa:n aseettomaksi. Kaksi seuraavaa erää olivat tosi tiukkoja, mutta meidän nimimiehet Sivula ja Ojansivu nousivat niissä tilanteissa suureen arvoon. He tekivät tosi kovia henkilökohtaisia ratkaisuja tiukoissa tilanteissa, pohti Tiikereiden managerina ja toisena valmentajana toimiva Janne Heikkilä.

- Kyllä fiilis on aivan loistava. Ei oikein sanat riitä kertomaan tämän hetken tuntemuksia, mutta uskomattoman hyvältä tuntuu!

Janne Heikkilän mielestä välieräsarja VaLePa:a vastaan kääntyi Tiikereiden eduksi henkisellä puolella, sillä haastajana peleihin lähtenyt kokkolalaisnippu sai pelata ilman suuria paineita.

Pelaaminen on tällä hetkellä mukavan rentoa.

- Pelaaminen on ollut koko ajan nousujohteista ja Ettaa vastaan puolivälierissä oli tiukka ottelusarja. Kun sen saimme käännettyä voitoksi, paineet ovat oikeastaan hävinneet pojilta pois. Pelaaminen on tällä hetkellä mukavan rentoa ja pojat nauttivat pelaamisesta, joten tulos on tässä. Vastustajasta näki, että he jännittivät kovasti ja paineet olivat niskassa.

Samalla reseptillä finaaleihin

Viime kauden mestarin tiputtaminen finaaleista suoraan neljällä voitolla on selvä ositus siitä, että Tiikereillä on mahdollisuudet aina mestaruuteen saakka. Jalat pysyvät kuitenkin tukevasti maassa.

- Emme ota vieläkään liikaa paineita. Kaikilla muilla joukkueilla paineet ja odotukset ovat olleet paljon kovemmat. Pyritään jatkamaan samalla linjalla eli nautitaan pelaamisesta ja taistellaan jokaisesta pallosta loppuun asti. Mestaruus ei tietenkään ole mikään mahdoton juttu ja joukkueella on tällä hetkellä vahva itseluottamus, sanoo Heikkilä.

Lentopalloliigan ensimmäinen loppuottelu pelataan lauantaina 13.4. Tiikerit aloittaa finaalit vieraskentällä. Kokkolan jäähallissa pelataan peräkkäisinä päivinä eli tiistaina 16.4. ja keskiviikkona 17.4. Mestaruuteen vaaditaan neljä otteluvoittoa.

Toinen finaalijoukkue ei ole vielä selvillä. Loimaan Hurrikaani johtaa toisessa välieräparissa Pielaveden Sampoa vastaan voitoin 3-1.