YK: Taistelua köyhyyttä vastaan tehostettava

Yksi yli kymmenen vuotta sitten asetetuista tavoitteista oli, että alle dollarilla päivässä elävien ihmisten määrä on puolitettava vuoteen 2015 mennessä. YK:n mukaan noin 870 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa kärsii nälästä.

Ulkomaat

YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin mukaan valtioiden pitäisi tehdä enemmän töitä äärimmäisen köyhyyden kitkemiseksi ja elinolojen parantamiseksi, jotta vuodelle 2015 asetetut tavoitteet täyttyisivät.

YK:n jäsenvaltiot asettivat vuonna 2000 kahdeksan tavoitetta, joiden tarkoituksena oli kitkeä köyhyyttä, nälkää, sairauksia, luku- ja kirjoitustaidottomuutta, ympäristön pilaantumista ja naisiin kohdistuvaa syrjintää.

Yksi tuolloin asetetuista päätavoitteista oli, että vain alle dollarilla päivässä elävien ihmisten määrä on puolitettava vuoteen 2015 mennessä.

- Meidän on pidettävä lupauksemme, jotka olemme tehneet näille perheille ympäri maailmaa, Ban Ki-moon sanoi torstaina.

Osa valtioista on päässyt asetettuihin tavoitteisiin, mutta etenkin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on ollut ongelmia.

YK:n mukaan noin 870 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa kärsii nälästä.

- Huolimatta tekemistämme ponnistuksista, luvut eivät ole rohkaisevia, sanoi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön johtaja Graziano da Silva.

Lähteet: AFP