Oululainen galleria ui vastavirtaan

Kävijämäärät ovat kasvaneet Galleria Harmajassa Oulussa. Galleristi Tarja Myllyaho luottaa pohjoisen taiteilijoiden kiinnostavuuteen.

taidegalleriat
Oululaisen Galleria Harmajan galleristi Tarja Myllyaho helmikuussa 2013 avatuissa tiloissa.
Galleria Harmajan omistaja Tarja Myllyaho

Galleria Harmaja avattiin 20 vuotta sitten keskelle lama-aikaa.

- Enpä uskonut kun 20 vuotta sitten aloitin, että näillä leveysasteilla toimitaan edelleenkin, kaikkien näiden vuosien jälkeen, Tarja Myllyaho puuskahtaa.

Gallerian avaaminen osui kuitenkin otolliseen maaperään. Oulussa oli kiinnostusta kuvataidehistoriaan ja perimää taiteisiin, joten Myllyaho uskaltautui aloittamaan galleriatoiminnan. Kiinnostus kuvataiteisiin on pysynyt tasaisena ja galleristi on tyytyväinen siihen, että taideyleisö on löytänyt näyttelyt.

Taiteilijat ovat olleet kiinnostuneita yhteistyöstä Galleria Harmajan kanssa jopa niin, että välillä on ollut tunkua. Tulevat näyttelyt on sovittu jo kahden vuoden päähän. Tarja Myllyaho laskeskelee, että hänen kauttaan galleriasta on siirtynyt koteihin tuhansia teoksia.

Uudet tilat houkuttavat ohikulkijoita

Ei tämä niin vaikeaa ole, senkun vaan rohkeasti ovesta sisään

Tarja Myllyaho

Taidegallerian siirtyminen uusiin tilohin on lisännyt kävijöiden määrää parin kuukauden aikana. Kävijöitä helpottaa gallerian sijanti katutasossa ja suurilla näyteikkunoilla.

- Oulu on onneksi sen verran pieni kaupunki, että esimerkiksi kaikki harvat taidegalleriat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Ennakkoluuloton ja avoin yleisö uskaltautuu tutustua esillä olevaan näyttelyyn.

- Paras tapa tutustua taiteeseen on käydä katsomassa teoksia. Ei tämä niin vaikeaa ole, rohkeasti vaan ovesta sisään, Myllyaho innostuu.

- Vastikään kävi yläaste- ja lukioikäisiä tutustumassa ex-tempore esillä olleeseen näyttelyyn. Tulivat rohkeasti sisään ja ilmiselvästi nauttivat näkemästään. Toivottavasti kertoivat vanhemmilleen, että kävivät taidegalleriassa, Tarja Myllyaho naurahtaa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus