1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Puotilan kartano tulee uudestaan myyntiin

Puotilan kartanon kauppa peruuntui. Helsingin kiinteistölautakunta kumosi edellisen lautakunnan myyntipäätöksen eilisessä kokouksessa. Nyt kartano tulee uudestaan myyntiin.

Kotimaan uutiset
Puotilan kartanon ovet on laitettu säppiin.
Yle

Kartano piti myydä tammikuuussa tehnyt päätöksen mukaisesti itähelsinkiläiselle yrittäjäryhmälle, mutta krishna-liikkeen ja 37 muun tahon valitukset saivat kiinteistölautakunnan pyörtämään aikaisemman päätöksen.

- Edellinen päätös ei mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Oli parempi peruttaa se päätös ja aloittaa puhtaalta pöydältä ja tehdä uusi sopimus, kertoo kiinteistölautakunnan puheenjohtaja, Pia Pakarinen.

Päätöksestä valitettiin, koska valittajat katsoivat, että voittanut liikemiesryhmä korjasi omaa tarjoustaan määräajan umpeuduttua.

Edellinen päätös ei mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Pia Pakarinen

- Toinen osapuoli ei saanut tässä tilanteessa korjata omaa tarjoustaan, ja se ei ollut lautakunnan mielestä reilua. Halusimme välttää tällä päätöksellä myös mahdollisen valituskierroksen, joka olisi voinut kestää vuosien ajan.

Kartanoon halutaan toimintaa kesäksi

Pakarisen mukaan on tärkeää, että kartanoon saadaan toimintaa mahdollisimman pian.

- Se estää ilkivaltaa, jos siellä on jotain toimintaa. Toivottavasti saamme jo täksi kesäksi sinne jotain aktiviteettia.

Kaupunki on järjestämässä alueelle myös vartiointia, jotta ilkivallalta vältytään.

Puotilan kartano tulee nyt uudelleen myyntiin. Kuka tahansa voi tehdä tarjouksen. Jollei tarjouskierrosta saada ajoissa käyntiin, on kartanon väliaikainen vuokraaminen myös mahdollinen vaihtoehto.

- Toivomme tietenkin, että samat tahot, jotka ovat tehneet aikaisemmin tarjouksen pysyisivät myös nyt mukana, Pakarinen toteaa.

Lue seuraavaksi