Viking Line löysi Isabellalle ostajan

Isabellan myynti oli suunniteltu osa Vikingin uuden laivan, Viking Gracen, rahoituksesta. Isabellalle kesäkaudeksi varatut matkat on nyt peruttu.

talous
Viking Linen matkustajalaiva Isabella.
Viking Linen matkustajalaiva Isabella.Juha-Pekka Inkinen / YLE

Varustamoyhtiö Viking Line on löytynyt ostajan M/S Isabella -alukselleen. Ostaja on virolaisen Tallink -konsernin tytäryhtiö Hansalink Limited.

Isabellan myynti oli suunniteltu osa Vikingin uuden laivan, Viking Gracen, rahoituksesta. Viking Line kertoi perjantaina, että Isabellan kokonaismyyntihinta on 30 miljoonaa euroa, joista voittoa syntyy noin 23 miljoonaa euroa.

Viking Linen mukaan kauppa on tarkoitus saada päätökseen ja Isabella luovutettua uusille omistajille huhtikuun aikana.

Kesäkauden matkoihin muutoksia

M/S Isabella liikennöi aiemmin Turku-Tukholma-välillä, kunnes uusi Viking Grace korvasi sen tammikuussa 2013. Viking Line oli tuomassa M/S Isabellan väliaikaisesti Helsinki-Tallinna-reitille kesäkaudeksi. Kaupan myötä liikennöinti on peruttu.

Laivalle oli varattu kesäksi 40 000 matkaa, kertoo varatoimitusjohtaja Jan Hanses Yle Uutisille. Viking Line on yhteydessä kaikkiin M/S Isabellalle matkan varanneisiin asiakkaisiin.

- Tarjoamme vaihtoehtoisia matkoja muilla laivoilla ja reiteillä, Hanses sanoo.

Hänen mukaansa matkan jo maksaneet voivat myös saada rahansa takaisin. Isabellan oli määrä aloittaa kesäliikenne toukokuussa.

- On ilman muuta harmillista, että myynnin ajankohta sattui näin lähelle liikennöinnin alkua. Tämä on luonnollisesti valitettavaa myös omalle henkilöstöllemme, joka on antanut oman arvokkaan panoksensa kesän suunnitteluun ja toteutumiseen, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Mikael Backman tiedotteessa.

Varustamoyhtiö pahoittelee asiakkaille tilanteesta aiheutuvaa harmia.