Suvi Teräsniska 160 kertaa Yön keikalla

Kun Suvi Teräsniska laulaa lumivalkoisesta rakkaudesta, on laulajattarella itku kurkussa. Muistoistaan Yö-yhtyeen kanssa hän teki kokonaisen levyn.

kulttuuri
Laulaja Suvi Teräsniska Aamu-tv:n sohvalla.
Yli 200 000 albumia myynyt Suvi Teräsniska on levyttänyt albumillisen Yö-yhtyeen kappaleita. Levy nousi listaykköseksi ja myi platinaa.

Suvi Teräsniska on myynyt Suomessa yli 200 000 albumia. Huippusuositun artistin viimeisin levy on Tribuutti Yö-yhtyeelle.

- Niin paljon on tullut Yö-yhtyeen kanssa koettua ja nähtyä, ja niin paljon ollut yhteysesiintymisiä. Se on saanut alkunsa vuonna 2006 yhdestä ainoasta keikasta, perjantaina Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Suvi Teräsniska sanoo.

Ensimmäisen Yön laulun Teräsniska levytti jo viisi vuotta sitten. Jo silloin hän haaveili kokonaisesta albumista.

Nyt hän on tyytyväinen. Lauluista tuli kauniita, riisuttuja sovituksia alkuperäisiä versioista arvostaen. Teräsniskalle kaikki olivat läpituttuja kappaleita uusin tulkinnoin.

- Sekin vaati paljon. Kyllä piti hammasta purra studiossa välillä.

Osat vaihtoon - Ehkä Olli tulee Teräsniskan kiertueelle?

Erityisen tunteikkaaksi Suvi Teräsniska muuttuu, kun Rakkaus on lumivalkoinen soi. Siksi hän levytti sen itsekin.

- Olen nähnyt ehkä 160 Yön keikkaa ja valtaosalla niistä ollut esiintymässä itse. Johonkin se kiertue päättyy ja johonkin se keikka päättyy, ja se on aina ollut tämä biisi. Se on ollut sellainen kappale, mikä on enemmän tai vähemmän mennyt itku kurkussa. Se kiteyttää monta loppua, Teräsniska sanoo.

Keikalla Teräsniska on laulanut lumivalkoisesta rakkaudesta viimeisen kerran vuonna 2011. Jo alkujaan upea laulu on saanut valtavan nosteen, kun se ilmestyi Teräsniskan Yö-levyn ensimmäisenä singlejulkaisuna.

Yön viimeisintä kiertuetta Teräsniska seurasi yleisön joukossa. Mukana lavalla hän ei enää ollut. Olo oli haikea.

- Ehkä joskus sitten, kun järjestän seuraavan oman konserttikiertueen, niin Olli tulee sitten sinne vierailemaan. Osat vaihtuvat, Teräsniska toivoo.