Poliisi toppuuttelee motoristeja: "Joka kevät joku päättää ajokautensa ensimmäiseen reissuun"

"Vaaran paikkoja on vielä vaikka kuinka paljon", huomauttaa Liikkuvan poliisin vanhempi konstaapeli ajo-olosuhteista.

liikenne
Moottoripyörä lumen alla
YLE / Markku Sandell

Liikkuva poliisi rauhoittelee pahimmasta keväthuumasta kärsiviä motoristeja. Vanhempi konstaapeli Mikko Turunen Kuopion Liikkuvasta poliisista sanoo, että pitkäksi venähtävä kevät saattaa ajaa moottoripyöräilijät tien päälle keliolosuhteisiin nähden liian aikaisin.

- Pyörä on putsattu ja vahattu kesäkuntoon eikä vielä pääse ajamaan – varmasti joku saattaa liian aikaisin lähteä, Turunen sanoo.

Turunen sanoo jio törmänneensä Kuopion seudulla muutamiin motoristeihin. Nyt on kuitenkin poliisin mielestä liian varhaista näillä leveysasteilla.

- Hiekkaa ja soraa on vielä paljon ja jäätä on etenkin varjopaikoissa. Varsinkin kun yöpakkaset vain jatkuvat. Vaaran paikkoja on vielä vaikka kuinka paljon.

Liikkuva poliisi nousee pyörille vasta huhtikuun lopulla

Poliisin mukaan aina löytyy niitä, jotka päättävät ajokautensa ensimmäiseen reissuun.

Vaaran paikkoja on vielä vaikka kuinka paljon.

Mikko Turunen

- Joko jää meidän haaviin tai on talven jälkeen ajotaito ruosteessa ja pyörä lipsahtaa ojan puolelle tai auton perään. Sitten on ajokausi pilalla kevään ensimmäisellä reissulla, vanhempi konstaapeli Mikko Turunen Kuopion Liikkuvasta poliisista kertoo.

Kuopion Liikkuvan poliisin moottoripyöräkausi alkaa kahden päivän lämmittelykurssilla Räyskälässä. Vanhempi konstaapeli Mikko Turunen kertoo, että tänä vuonna tuo kurssi ajoittuu huhtikuun lopulle.