Jäähallin muuttaminen Tiikereiden luolaksi vaatii töitä

Lentopalloliigan finaalipeleihin valmistautuva kokkolalaisseura joutuu haalimaan jäähalliin liki tuplasti enemmän penkkejä ja siirtämään hallin tulostaulun pois. Finaalit pelataan jäähallissa, koska Tiikereiden oma kotihalli Hollihaassa ei täytä liigan vaatimuksia.

urheilu
Kari Kalliokoski jäähallissa
Petri Kuikka / Yle

Kokkolan jäähallin muuttaminen lentopalloliigan finaaliareenaksi vaatii paljon töitä. Tiikereille urakka maksaa arviolta 10 000 - 12 000 euroa. Jään yläpuolella riippuva suuri tulostaulu joudutaan poistamaan ja katsomoon asennetaan runsaasti lisätuoleja. Liiga vaatii vähintään 1 500 istumapaikkaa kun hallissa tällä hetkellä pääkatsomossa on 800 penkkiä.

– Lisäistuimia joudumme haalimaan aika isolta alueelta. Ainakin osa penkeistä tulee alas kentän tasolle, esittelee Tiikereiden puheenjohtaja Kari Kalliokoski suunnitelmia.

Jää peitetään kahdella eri levykerroksella, jään päälle asennetaan eristelevy, jottei kentälle ja halliin tule liian hyytävät olosuhteet. Varsinainen kentän pinnoitus asennetaan eristeen päälle.

– Lentopalloa on pelattu myös muissa jäähalleissa ilman ongelmia. Olemme jo kyselleet neuvoa muilta paikkakunnilta.

Kalliokoski uskoo, ettei esimerkiksi jäähallin normaalisti viileä ilma tuota ongelmia. Esimerkiksi Tampereella pelattiin "jään päällä" viime vuonna.

– Eristelevyt pitävät kylmän tiukasti kurissa. Hallissa on lämmitys ja lisäksi runsaslukuinen yleisö lämmittää tehokkaasti hallia. Ainakaan muualla ei ole ollut ongelmia lämmön kanssa.

Jäähallin yleisöennätys kiikarissa

Kokkolan jäähallin yleisöennätys on parinkymmenen vuoden takaa hieman vajaa 3 200 katsojaa Hermeksen ja Kiekko-Vantaan ottelussa. Hermes pelasi tuolloin noususta ykkösdivisioonaan. Lentopalloliigan finaalipeleissä tämä voi rikkoontua.

– Samalla tavalla kuin Hermeksellä silloin, meillä on nyt koko maakunta vahvasti takana. Uskoisin että meillä on aikalailla samanlaiset mahdollisuudet saada vastaava yleisömäärä liikkeelle, toivoo Kalliokoski.

Hollihaan täynnä pursunneeseen halliin voitiin myydä tuhat lippua. Hollihaka ei täytä katsomon ja korkeuden osalta liigan vaatimuksia. Runkosarjaa ja välieräpelejä Tiikerit pelasi siellä liigan poikkeusluvalla. Joukkueen ensimmäinen kotipeli jäähallissa on tiistaina 16. huhtikuuta.