1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

SPV:n valmentaja odottaa infernaalista yleisöä kotiluolaan

Salibandyn suomenmestaruuskamppailu alkaa tänään perjantaina Seinäjoella. Finaalisarjassa ovat vastakkain tutut kumppanit Seinäjoen peliveljet ja SSV. Mestaruuteen tarvitaan voitto kolmesta ottelusta.

urheilu
Valmentaja Tommy Koponen selittää pelaajille pelikuvioita.
Mirva Korpela / Yle

Seinäjoen peliveljien valmentaja Tommy Koponen lähtee miesten salibandyn finaalisarjaan kutkuttavalla mielellä. Vastaan astuu vanha tuttu helsinkiläinen SSV. Koposen mielestä SPV:llä on ollut hyvin aikaa valmistautua finaalipeleihin.

- Nyt on työ tehty ja aika ryhtyä ulosmittaamaan sitä, toteaa Koponen.

Joukkue iskussa

SPV on valmentajan mielestä erinomaisessa kunnossa. Ainoastaan helmikuussa loukkaantunut Tommi Ahola on pois kuvioista. Koponen luonnehtii sarjakautta vaiherikkaaksi, joka pitää sisällään syyskauden matalalentoa, tappioita sekä nousuja.

- Nyt on ollut hienoa peliä tämä kevätpuoli ja varsinkin tämä sarjan loppu sekä playoffit. Joukkue tietää, että on varastossa vielä paljon annettavaa, toteaa Koponen.

Kotiyleisö tärkeä osa finaalipelejä

Koposen kolme teesiä finaaleihin ovat oma peli, kohdallaan oleva henkinen valmius sekä kotiyleisön tuki.

- Joskus urheilutalolla pelatun pelin vastustajan valmentaja kommentoi, että tunnelma urheilutalolla oli infernaalinen. Tänään odotan sellaista infernaalista tunnelmaa ja joukkueena on yritetty latautua niin, että ollaan samanlaisessa tunne tilassa, innostuu Koponen.

Lue seuraavaksi