Jarkko Keränen voitti kuurojen vapaaottelun mestaruuden Japanissa

Suomalainen Jarkko Keränen on voittanut kaikkien aikojen ensimmäisen kuurojen vapaaottelun DMC-mestaruuden Japanissa. 27-vuotias Keränen varmisti mestaruuden 20 sekunnissa.

Yle Uutiset viittomakielellä
Jarkko Keränen olallaan mestaruusvyö.
Jarkko Keränen toi Japanista mukanaan kuurojen DMC-mestaruusvyön.

Jyväskyläläinen Jarkko Keränen palasi keskiviikkona Japanista mukanaan kuurojen vapaaottelusarjan eli DMC:n mestaruusvyö. Kevyen sarjan finaali ratkesi Keräsen hyväksi jo 20 sekunnissa. Mestarille voitto ei tullut yllätyksenä.

- Vastustajani oli turkkilainen. Hänellä ei ole vapaaottelussa kokemusta. Hän on jalkapalloilija, eikä ole harjoittelut vapaaottelua. Tiesin etukäteen heti, että voitan. Ratkaisu tuli 20 sekunnissa. Ensin löin ja otin selän takaa otteeseen. Sitten hyppäsin hänen niskaansa ja otin kuristusotteeseen. Hän menetti tajuntansa ja ottelu päättyi voittooni, kertaa Keränen loppuottelun tapahtumia.

Kuurojen vapaaottelusarja on vielä uusi ilmiö. Kansainvälinen DMC-turnaus järjestettiin nyt ensimmäisen kerran.

Keränen on valmis puolustamaan mestaruusvyötä heti tarvittaessa.

- DMC suunnittelee, että kohtaisin haastajan jo puolen vuoden kuluttua. Huhujen mukaan hän olisi italialainen. Menenkö sinne vai en, ei ole vielä varmaa. Sitä ehtii vielä miettiä, mutta harjoittelen kuitenkin koko ajan yleisellä tasolla. Saatan osallistua kotimassa joihinkin kilpailuihin, jos ehdin, Keränen kertoo suunnitelmistaan.

Lentoasemalta Keränen kiiruhti takaisin Jyväskylään, missä häntä odottaa Jyväskylän yliopistolle tehtävä kandidaatintyö suomalaisesta viittomakielestä. Opiskelu ja harjoittelu ovatkin olleet Keräsen arkea viime kuukaudet.

- Ennen Japaniin lähtöä keskityin kolmen kuukauden ajan pelkästään opiskeluihin ja harjoitteluun. Muuta elämää minulla ei ole, mutta olen tehnyt sen valinnan mestaruuden saavuttamiseksi, Keränen toteaa.