Paavi aloitti katolisen kirkon siivouksen

Paavi Franciscus valittiin katolisen kirkon korkeimpaan virkaan. Samalla hän peri edeltäjältään lasten hyväksikäyttökohuissa vellovan kirkon. Nyt paavi haluaa rangaistuksia näihin rikoksiin syyllistyneille papeille.

Ulkomaat

Vatikaani ilmoitti perjantaina, että Paavi Franciscus haluaa katolisen kirkon toimivan päättäväisesti lapsiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön kitkemiseksi. Hän kehotti myös huolehtimaan siitä, että rikoksentekijöitä rankaistaan.

Paavi otti asian esille tapaamisessaan uskonopin kongregaation prefektin arkkipiispa Gerhard Müllerin kanssa. Paavi totesi seksuaalisen hyväksikäytön vastaisen taistelun olevan tärkeää katoliselle kirkolle ja sen uskottavuudelle.

Sen lisäksi, että Müller pitää huolen katolisen kirkon opin säilymisestä, hän toimii Vatikaanissa seksuaalirikosten syyttäjänä, "oikeuden edistäjänä". Mülleri tutkii hyväksikäyttötapauksia ja päättää, joutuvatko papit eroamaan virastaan.

Katolisten pappien hyväksikäytön uhrien yhdistyksen mukaan paavin julistus ei kuitenkaan riitä. Heidän mukaansa lausunto ei ollut tarpeeksi kattava ja se oli jatkumoa paavi Benedictuksen linjalle.

Lähteet: Reuters