Hyppää sisältöön

Tampere-Pori-junaliikenne käyntiin illalla

Onnettomuuspaikka Vammalassa on saatu raivattua niin, että yksi raide on auki diesel-veturiliikenteelle. Jäljellä olevista junavuoroista Tampereen ja Porin välillä päästään ajamaan kaksi, loput korvataan busseilla.

Raumalle menossa olleen tavarajunan suistuneissa vaunuissa on lastina mäntypuuöljyä ja lehtipuuöljyä. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Tampereen ja Porin välinen henkilöjunaliikenne saadaan tänään uudelleen käyntiin öisen tavaravaunuonnettomuuden jäljiltä.

Liikenneviraston Rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että Vammalan kohdalla yksi raide on saatu avattua iltapäivällä diesel-veturiliikenteelle.

Kuljetuspäällikkö Henri Pekonen VR:n operaatiokeskuksesta puolestaan kertoo, että kaksi jäljellä olevista henkilöjunavuoroista Tampereen ja Porin välillä saadaan ajettua diesel-veturin avustuksella turmapaikan ohi. Loput vuorot korvataan busseilla.

VR:n mukaan Porista klo 18.15 lähtevä illan viimeinen junavuoro ja Tampereelta kello 18.14 lähtevä vuoro Poriin ajetaan.

Tampere-Pori-välillä on tälle päivälle yhteensä 13 henkilöjunavuoroa.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Raumalle menevästä tavarajunasta suistui kiskoilta lauantaina aamuyöllä 13 vaunua Vammalan kohdalla, joista kolme on kaatunut. Syytä ei tiedetä. Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Onnettomuuspaikan lopullinen raivaus ja radan kunnostus kestää vielä päiviä, kerrotaan Rataliikennekeskuksesta.