Beyoncé vietti hääpäivää Kuubassa - kiukkuinen tutkintapyyntö perään

Yhdysvaltain republikaanit vaativat tietää, oliko poptähti Beyoncélla ja hänen miehellään Jay Z:lla asianmukainen lupa, kun he matkustivat Kuubaan.

Beyoncé vilkutti ja hänen miehensä Jay Z valokuvasi hotelli Saratogan parvekkeelta Havannassa perjantaina. Kuva: STR / EPA

Pop-tähti Beyoncé on raivostuttanut Yhdysvaltain republikaanit vietettyään hääpäiväänsä Kuubassa. Kaksi kuubalaistaustaista republikaanipoliitikkoa on tehnyt Beyoncén matkasta tutkintapyynnön.

Beyoncé matkusti aiemmin tällä viikolla Havannaan miehensä, rap-artisti Jay Z:n kanssa. He viettivät viidettä hääpäiväänsä Havannan historiallisessa osassa ja saivat innostuneen vastaanoton kaupunkilaisilta.

Yhdysvallat ylläpitää edelleen Kuuban saartoa. Kuubaan matkustaminen edellyttää Yhdysvaltain hallituksen myöntämää lupaa. Presidentti Obama on hieman lieventänyt kieltoa, jos matka koskee tieteellistä tutkimusta, uskonnon harjoittamista tai kulttuurivaihtoa.

Kuuban kommunistihallitus rajoittaa merkittävästi kansalaistensa ihmisoikeuksia. Tästä syystä Yhdysvaltain kuubalaisväestö ei hyväksy minkäänlaista veljeilyä Kuuban johdon kanssa.

- Huolimatta Kuubaan suuntautuvan turismin kiellosta, monet lehtiuutiset osoittavat pariskunnan tehneen Kuubaan turistimatkan, ja (Kuuban johtajan Raúl) Castron hallitus mainostaa matkaa propagandassaan, sanovat Yhdysvaltain edustajainhuoneen floridalaiset jäsenet Ileana Ros-Lehtinen ja Mario Diaz-Balart.

Ros-Lehtinen ja Diaz-Balart vaativat Yhdysvaltain valtiovarainministeriötä kertomaan, minkätyyppisellä luvalla pariskunta teki matkansa, mikä oli matkan tarkoitus ja kuka luvan antoi.

- Me edustamme yhteisöä, jonka jäsenistä monet ovat henkilökohtaisesti kärsineet Castron hallituksen hirmuteoista. Yhteisössämme on mm. poliittisia vankeja ja syyttöminä murhattujen perheenjäseniä, he sanovat tiedotteessaan.

Beyoncé ei ole toistaiseksi kommentoinut syytöksiä.