1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Senaatintori

Bockin taloa tuunataan käsityön kärkikohteeksi

Senaatintorin kulmalla komeileva Bockin talo on määrä avata peruskorjauksen jäljiltä kesäkuussa. Tavoitteena on esitellä käsityöläisyyttä laajasti. Samalla Bockin talon uudistaminen elävöittää osaltaan koko Senaatintorin ympäristöä.

Senaatintori
Mies piirtää kankaaseen.
Maija Astikainen

Käsityö- ja designtavarataloksi itseään tituleeraava Bockin talo on määrä avata kesäkuussa, kun turistisesonki alkaa toden teolla.

- Me teemme Bockin talosta kaupungin kiinnostavinta käsityöläisten taloa, kertoo torikortteleiden kauppapaikkajohtaja, tuttavallisemmin toripäällikkö Peggy Bauer Ylen Aikaisen haastattelussa.

Bockin talon on määrä käsitellä ja esitellä käsityöläisyyttä hyvin laajasti. Olennaista on itsetekemisen taito.

- Tavoitteena on itsetekemisen taidon jakaminen muille, kuten harrastajille, Bauer sanoo.

Senaatintori eläväksi

Toisaalta Bockin talon uudistus liittyy koko Senaatintorin ympäristön elävöittämiseen. Päätehtävänä on herättää henkiin Helsingin "vanhakaupunki". Sen olisi tarkoitus olla virkeä vuoden ympäri.

Senaatintorin ympäristön arvorakennusten sisäpihat on tarkoitus elvyttää elämään. Sisäpihoja aiotaan avata kaupunkilaisille mahdollisesti esimerkiksi elokuva- ja ruokafestivaalin avulla.

- Pihat ovat avoimet, muistuttaa Bauer.

Bauerin mukaan Senaatintorin ympäristöön on toivotaan myös ruokakauppaa ja leipomoa, mikä saisi ihmiset piipahtamaan alueella arkisissa asioissa.

- Unelma olisi se, ettei alueelta tarvitse koskaan poistua. Silloin olemme onnistuneet hyvin, Bauer nauraa.

Lue seuraavaksi