Pörssiyhtiön johtajalta vaaditaan piinkovaa talousosaamista

Nykyjohtajiksi kysytään yritysten talouslukujen piinkovia osaajia. Ennen yhtiöiden johtoon etsittiin paljon tuotantopuolen ammattilaisia, mutta nyt pääpaino on taloustaustaisissa yritysten tunnuslukujen taitajissa.

talous
Stephen Elop
Elberto Estevez / EPA

Yle Uutisten Suoran linjan vilkkaan nettikeskustelun perusteella yritysjohtajan pitäisi olla johdonmukainen, jämäkkä ja reilu sekä kaikkia kohtaan tasapuolinen. Johtajan pitäisi myös olla kannustava ja ymmärtää alaistensa mokia.

Yrityksille uusia johtajia seulovien suorahakuyhtiöiden eli niin sanottujen headhuntereiden mielestä nykyjohtajalta vaaditaan jo pitkälti samoja ominaisuuksia.

- Johtajan täytyy olla motivoitunut omasta tekemisestä, kiinnostunut muiden tekemisestä, osattava substanssi ja annettava muillekin tilaa ja osata vielä kuunnellakin, listaa Suomen suorahakuyhdistyksen FEX:in puheenjohtaja Kalle Soikkanen.

Pääominaisuus, joka nykyjohtajalta vaaditaan, on takavuosista muuttunut. Kansainvälisissä yhtiöissä kokonaisuuden hallinta käy numeroiden eikä niinkään tuotannon tai säädösten osaamisen kautta.

- Rakennemuutos on se, että ennen meidän alan yritysten kautta haettiin paljon tuotantoa osaavia johtajia. Nyt heidän määränsä on hyvin pieni ja painopiste on selkeästi talousjohtajissa ja ehkä myyntijohtajissa. Talousjohtajissa sikäli että monissa maissa toimivien yrityskokonaisuuksien ymmärtäminen tapahtuu numeroiden ja talouden kautta.

Esimerkiksi Ylen johtajalistauksessa eniten voittoa työanantajalleen tehnyt Fortumin Tapio Kuula voisi edustaa juuri tällaista hillittyä numeromestaria.

Entä vieläkö palkataan ns. saneerausjohtajia?

- Ei palkata. Kyllä ne on muutosjohtajia, kauniimpi sana mutta sisältää positiivisen elementin. Kyllä samaan aikaan pitää saada nousua ja uutta käännettä aikaiseksi. Pelkkää saneeraajaa ei minkään yrityksen kannata palkata, Soikkanen vakuuttaa.

Tällainen muutosjohtaja voisi olla esimerkiksi Nokian Stephen Elop, joka yhtiön tappioputkesta huolimatta on toistaiseksi saanut jatkaa tehtävässään, koska yhtiön rakennemuutos on yhä kesken.

1 000 hakua vuodessa

Suomessa haetaan vuosittain noin tuhat johtajaa hakuyritysten kautta.

Sopivat henkilöehdokkaat tilaajayritykselle siivilöinyt suorahakuyritys kuittaa työstään keskimäärin 25 000 euroa. Haarukka tosin on leveä 10 000 - 100 000 euroon, Suomen suorahakuyhdistyksen puheenjohtaja Soikkanen sanoo.

- Tyypillisessä toimeksiannossa alkukartoituksen jälkeen paperilla voi olla 50-100 nimeä. Heistä soitetaan läpi 20 ja tavataan henkilökohtaisesti kymenen. Asiakkaalle valitsemme ehdolle lopulta kolme-neljä parasta.

Heistä yhtiö yleensä valitsee johtajansa.

Johtajakierto on takavuosista nopeutunut. Esimerkiksi Finnairissa Mika Vehviläisen vaihtuminen Pekka Vauramoon kävi kolmessa vuodessa.