1. yle.fi
  2. Uutiset

Erotettu opettaja: "Oppilaalle ei tullut mitään vahinkoa, ei naarmuakaan"

Helsinkiläiskoulusta erotettu opettaja sanoo toimineensa tilanteessa täysin perusopetuslain mukaisesti.

Kotimaan uutiset
Korhonen Antti

Helsingissä Alppilan yläasteelta erotettu opettaja Antti Korhonen sanoo toimineensa oppilaan poistamisessa ruokalasta perusopetuslain pykälän mukaisesti.

Korhonen poisti ruokalassa häiriköineen oppilaan työntämällä hänet ulos ruokasalista. Helsingin opetusvirasto päätti tänään purkaa opettajan työsuhteen, koska viraston mukaan opettajan menettely ei ollut asianmukaista.

- Se on täydellinen vale. Oppilaalle ei tullut mitään vahinkoa, ei naarmuakaan, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan oppilaan riehuminen ruokalassa olisi voinut tarttua muihin oppilaisiin. Hän sanoo kerran aikaisemmin poistaneensa vastaavanlaisen häiriköijän luokasta.

- Tuo on sellanen tilanne, että voi syntyä vaikka millainen kapina. Levottomuus leviää tuollaisessa porukassa tosi nopeasti, ja siellä olisi nopeasti alkanut veitset ja haarukat lentää. Se on todellinen vaaratilanne.

Korhosen mukaan erottamispäätöksen taustalla saattavat olla myös aiemmat erimielisyydet. Työsuhteen päättämistä käsitellään Korhosen mukaan seuraavaksi koululautakunnassa. Hän sanoo olevansa valmis oikeuteen, jos päätöstä ei muuten saa muutettua.

- Tämä on törkeä oikeusmurha, hän katsoo.

Lue seuraavaksi