1. yle.fi
  2. Uutiset

Veikkausliigan avausottelu Kupittaalla vaarassa peruuntua

Kupittaan jalkapallostadionin nurmen huono kunto pakottaa stadionista vastaavan Turun kaupungin harkitsemaan, voiko jalkapallokauden avausottelua pelata lainkaan Kupittaalla. Vaarana on, että ottelu peruutetaan tai siirretään keinonurmelle.

urheilu
Inter ja TPS pelaavat iltavalaistuksessa.
Kupittaalla pelattiin viimeinen paikallisottelu iltavalaistuksessa.Minna Rosvall / Yle

Jalkapallon Veikkausliigan avausottelu TPS:n ja Hongan välillä pitäisi pelata ensi lauantaina Kupittaan jalkapallostadionilla. Myöhäisen kevääntulon takia Kupittan nurmi on kuitenkin erittäin huonossa kunnossa.

- Eipä juuri vihreästä nurmesta voi puhua. Mutta ainahan kauden ensimmäiset ottelut on pelattu huonolla alustalla. Ei tässä mitään poikkeuksellista ole, sanoo TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

Pelataan, perutaan tai siirretään

Poikkeuksellista sen sijaan on se, jos ottelu joudutaan kokonaan peruuttamaan. Asiasta päätetään keskiviikkona aamupäivällä.

- Vaihtoehtoina on, että ottelu pelataan niin kuin on suunniteltu lauantaina Kupittaan jalkapallostadionilla. Toinen vaihtoehto on, että peli siirretään keinonurmelle. Kolmas vaihtoehto on se, että ottelu peruutetaan kokonaan. Mutta näistä asioista siis päätetään keskiviikkona aamupäivän aikana, sanoo Turun kaupungin liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen.

Pelit käyntiin vaan

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki toivoo, että ottelu päästäisiin pelaamaan olosuhteista huolimatta joko Kupittaan jalkapallostadionilla tai sitten keinonurmella.

- Kaikki ovat odottaneet koko talven, että saataisiin sarja käyntiin - niin myös TPS. Minun puolestani pistettäisiin pelit käyntiin vaan. Jos peli pelataan Kupittaan stadionilla, niin pelin taso varmaan kärsii, koska se alusta on epätasainen. Mutta jos peli siirretään keinonurmelle, niin tasokin varmaan paranee, maalailee Marko Rajamäki.

Lue seuraavaksi