Koe uusi yle.fi

Minun Selkämereni - lisää tarinoita kaivataan

Minun Selkämereni -kirjoituskilpailussa alkaa viikon loppukiri. Selkämeren kansallispuisto täyttää kesällä kaksi vuotta.

Selkämeri
Haahkoja  lentää merellä.
Metsähallitus / Aleksi Malinen

Minun Selkämereni -kirjoituskilpailussa etsitään ihmisten kokemuksia Selkämereltä. Kilpailuun kaivataan vielä lisää kirjoituksia. Kilpailu päättyy 15.huhtikuuta. Tärkeintä Minun Selkämereni -kilpailussa ovat mieleen jääneet, hienot hetket merellä.

Viiden parhaimman tarinan palkintoina ovat joko viikonloppu Isokarin majakalla, viikonloppu Kylmäpihlajan majakalla, päivä merellä ja mökkimajoitus Merikarvialla, viikonloppu Ouran saaristossa tai purjehdus kaljaasi Ihanalla.

- Toivomme, että mahdollisimman monet Selkämeren kävijät jakaisivat kokemuksiaan ja elämyksiään. Kenenkään ei tarvitse huolehtia siitä, onko lahjoja kirjoittamiseen tarpeeksi, sillä kisa on tarkoitettu ihan kaikille ja toivomme osallistumisen kynnyksen olevan mahdollisimman matala, kertoo projektipäällikkö Minna Uusiniitty-Kivimäki Metsähallituksen luontopalveluista.

Merestä on moneksi

Lyhyet muistelot ja maksimissaan viiden liuskan tekstit ovat kaikki yhtä tervetulleita. Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio ja tuomareina ovat kirjailijat Pirkko Saisio ja Tapio Koivukari, joille kaikille Selkämeri on merkityksellinen paikka.

-Odotan ehkä muisteluksia ja elämyksiä. Meri voi merkitä ihmiselle hyvin erilaisia asioita. Ei se välttämättä ole vain kesälomaa ja auringonpaistetta. Toisille meri voi olla leivän tuoja, toisilta se on voinut viedä läheisen, kertoo raumalaiskirjailija Tapio Koivukari.

Kilpailuun osallistuvat kirjoitukset lähetetään 15.4.2013 mennessä sähköisesti osoitteeseen www.luontoon.fi/selkameri tai postitse osoitteeseen: Metsähallitus, Minun Selkämereni -kirjoituskilpailu, Yrjönkatu 6B, 28100 Pori. Lisätietoa kilpailusta ja kirjoitusohjeet saa verkko-osoitteessa www.luontoon.fi/selkameri.

Kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan kesällä Kilpailun järjestävät Metsähallitus ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma, Satakunnan Museo, Satakuntaliitto, Varsinais-Suomen liitto yhteistyössä Ylen kanssa.