Ylioppilasteatteri on opiskelun vastapaino

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilasteatteri esittää tänä keväänä Moliéren Ihmisvihaajan. Teatteri lähtee myös Rovaniemelle valtakunnallisille ylioppilasteatterifestivaaleille.

kulttuuri
Antti Holopainen, Saara Rantanen ja Eero Pajunen esiintyvät ylioppilasteatterin näytelmässä Ihmisvihaaja.
Antti Holopainen, Saara Rantanen ja Eero Pajunen esiintyvät ylioppilasteatterin näytelmässä Ihmisvihaaja.Kuva: Tomi Lapinlampi

Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla ylioppilasteatteri ActI esittää tänä keväänä Moliéren Ihmisvihaajan. Tuotannossa mukana oleva Henna Niskakoski kertoo näytösten sujuneen hyvin.

- Kolme näytöstä on jo takana ja neljä jäljellä. Lisäksi ensi viikonloppuna menemme Rovaniemelle esittämään näytelmän kertaalleen valtakunnallisille ylioppilasteatterifestivaaleille. Festivaaleilla on mukana 10-15 ylioppilasteatteria, Niskakoski sanoo.

Ihmisvihaaja on mustaa huumoria sisältävä draamakomedia oman aikansa ja meidän aikamme tavoista. Se on tarina sopeutumisen ja sopeutumattomuuden hinnasta.

Omaa tuotantoa joka vuosi

Opiskelijat, jotka ovat ylioppilasteatteri ActIn toiminnassa mukana, pitävät harrastusta hyvin tärkeänä.

- Minulle tämä on hyvä vastapaino opiskelulle, mikä on välillä todella rankkaa. Näin pääsee toteuttamaan itseään lavalle. Uskon, että tämä on meille kaikille hyvin tärkeä harrastus, pohtii Niskakoski.

Teknillisen yliopiston ylioppilasteatteri pyrkii tekemään yhden näytelmän joka kevät.

- Sellainen pitkä, koko illan näytelmä on keväisin. Viime syksynä meillä oli paljon improvisaatioesityksiä. Joskus olemme tehneet myös syksyyn pienen oman näytelmän, Niskakoski sanoo.

ActIn esitykset ovat teknillisen yliopiston vieressä, ylioppilastalon kellarissa.