Oulun henkirikosta epäillään palkkamurhaksi - poliisi etsii tilaajaa

Rajakylässä Oulussa helmikuussa tapahtunutta henkirikosta epäillään poliisin esitutkinnan perusteella ennakkoon suunnitelluksi palkkamurhaksi.

Palkkamurha
Kuva etsintäkuulutetusta
Poliisi

Oulun Rajakylässä 23. helmikuuta tapahtunuttta henkirikosta epäillään poliisin esitutkinnan perusteella ulkopuolisella teetetyksi ja ennakkoon suunnitelluksi palkkamurhaksi.

Oululainen vuonna 1979 syntynyt mies surmattiin rappukäytävässä teräaseella. Hän menehtyi vammoihinsa välittömästi. Poliisin mukaan uhri oli tavallinen työssäkäyvä mies, jolla ei ollut rikoshistoriaa.

Teosta vangittiin jo maaliskuun alussa vuonna 1989 syntynyt siikajokinen mies. Hän on tunnustanut surmatyön. Vangittu ei tuntenut uhria entuudestaan, eikä teosta epäillyllä ole aiempaa väkivaltarikostaustaa. Tekijä oli poliisin mukaan toteuttamassa surmatyötä jo aiemmin, mutta perui aikeensa ennen toteutusta. Miehelle luvattiin teosta poliisin mukaan huomattava rahapalkkio.

Teon teettäjäksi epäillään miestä, joka on Suomen ja Iranin kansalainen. Hänet on vangittu poissaolevana jo maaliskuun alkupuolella ja hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Teon motiiviksi arvioidaan riitaa teettäjän ja hänen entisen puolisonsa lasten huoltajuudesta. Surmattu oli palkkamurhan tilauksesta epäillyn miehen ex-puolison nykyinen miesystävä.